Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salman koltuğu sağlamladı…

Yazının Giriş Tarihi: 07.08.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.08.2019 00:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyareti sonrası merak edilen soruları da cevaplama vaktimiz geldi. Özellikle Ak Parti içerisinde esen tsunami rüzgarları bugün itibariyle bitmiştir diyebiliriz. Görmekteyiz ki, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan hem de Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman'dan çok memnun.

Erdoğan'ın katılım gösterdiği akşam yemeğinden kulislere yansımalar Ayhan Salman ve ekibinin, başarılı bir yukarı çıkış seyrinde olduğunu doğruluyor. İlk günden bugüne Salman ve ekibinin görevde kalmasını destekleyen birisi olarak, kongre sürecinde gerçekleşecek doğru listeler ile Bursa’nın değerinin artacağına inanıyorum. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın son dönem pozitif çıkışları ve yine kent dinamikleri ile sessiz ama sempatik yakınlaşmaları da kentte olumlu karşılanıyor. İş dünyasının içerisinden gelen Ayhan Salman ve Alinur Aktaş ikilisini doğru çizgide dengeleyen ve de siyasette artı değer kazanımı yaratan Bursa Milletvekilli Hakan Çavuşoğlu'nun da üstün gayretlerini es geçmemek lazım.

Ak Parti’nin ciddi oy kaybı yaşadığı Mustafakemalpaşa ve Karacabey'de seçimi ipten alan Bursa Milletvekilli Mustafa Esgin, son dönem teşkilatlarda birleştirici bir vazife üstlenmiş durumda. Milletvekili Esgin; Salman ve Aktaş'ın doğru anlaşılması için gösterdiği

çabanın ötesinde, teşkilat içerisinde ki her türlü kırılma ve de çatlağı da bir Ortopedi Cerrahı olarak en sağlam şekilde tedavi ediyor. Lakin kentle diyaloglarında ciddi sarsılmalar yaşadığı uyarısını yapmaktan da geri kalmamak lazım!

Yine bir başka isim Atilla Ödünç. Kentin doğusunda yani Kestel ve Gürsu'da yürüttüğü etkin siyaset ile Yıldırım’a da ciddi katkı sundu. Seçim sürecinde saha da en fazla göze çarpan isimlerden olan Ödünç, son dönemde Ankara'da adı en çok zikredilenler arasında. Biraz daha cesur ve ekip ruhunu özümseyen güçlü ataklarla daha başarılı olacağı kanaati mevcut.

Ak Parti’nin gözde zenginlikleri arasında olan gençlik ve kadın kolları son dönemde ciddi bir sessizlik içerisinde. Erdoğan’ın geliş sürecinde de etkin olmayan gençlik ve kadın kollarında ciddi bir revizyon mecburiyeti gözlere çarpıyor. Belki de Salman'ın öne çıkan en büyük eksikliği ilk aşama da bu kısımda diyebiliriz.

Salman ve kongre süreci…

Kabul etmeliyiz ki, Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programı yeterince pozitif anekdotlarla dolu. Elbette İletişim Başkanlığı tarafından en kötü yönetilen medya ve sosyal medya süreci olduğu kısmını gözden kaçırmayalım.

Her ne kadar son dönemde Ak Parti İl binasına giden üye sayısında ciddi bir azalma gözlemlense bile, bunu Salman'ın yoğun temposu nedeniyle iletişim eksikliği yaşadığı teşkilatlara borçluyuz. Göreve geldiği günden bugüne seçim yoğunluğu yaşayan Ayhan Salman'ın ilk yapacağı icraat, güçlü bir teşkilat istişare buluşması diyebiliriz. Bunun içinde ilk fırsat bayramlaşma programı.

Ve yine kurucular ile ilgili ufak notları da eklemekte fayda var. Ayhan Salman her ne kadar eleştiri oklarının önüne atılıyor olsa bile, kurucular kendilerini arayan ve her gördüğünde saygı duyan bir İl Başkanı ile çalıştıklarını ifade ediyorlar. Ve elbette teşkilatlara kongre sürecine girilmeden ulaşabilir ve daha güçlü delegeler ile yolculuk yapmayı başarabilirse Salman, yeni dönemde kendisine destek vermesi muhtemel İlçe başkanları ile yönetimlerini kongrede sandıktan çıkarabilir.

Kısacası; Ak Parti’nin kongre sürecinde başarı, delegelerden ve mahalle başkanlarından geçiyor diyebiliriz…

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.