Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Salman, Ankara'yı Bursa'ya taşıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2019 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2019 00:00

Siyaset tarihinin en karanlık günlerine tanıklık ettikten sonra gelişen pozitif süreçler umutlandırıyor. Elbette son gelişmeler siyasetin yol haritasının nasıl şekilleneceğini de merak etmemize neden oluyor. Ak Parti dahil birçok siyasi parti kongre sürecine girdi. Ankara genelinde kulisleri kokladığımızda erken seçim yerine güçlü bir Anayasa reformu ile yüzleşiyoruz. Açıkçası herhangi bir erken seçim ile değişecek pek birşey olduğuna halkta inanmıyor…

 

 

Ankara temaslarımız sırasında yoğun iletişim halinde olduğum Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu başta olmak üzere hiçbir partinin Genel Başkan Yardımcısı erken seçim taraftarı değil. Ülkenin yatırımlara ve toplumun refah düzeyini arttırmaya yönelik politikalara yönelmesi hususunda herkes hem fikir. İşte tam bu noktada Ankara'da esen rüzgarların Uludağ’ın eteklerinden geldiğini fark ettik. Son dönemde uzun zamandır istenilen çalışma seviyelerinde olmayan Ankara lobisinin yeniden hareketlendiğini gözlemledik. Öyle ki, Ankara kenti gündeme almanın ötesinde kendisi Bursa'ya adeta akın akın gelmeye başladı.

 

***

 

Ak Parti’nin seçim yarışlarının ardından kentte estirdiği üst düzey bürokratik ataklar aslında İl Başkanı Ayhan Salman'dan başkasının hamleleri değil. Yerel ve Genel seçim süreçlerinin ardından yüzünü hızla kentin beklentilerine çeviren Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, sadece yerel yönetimlerin değil aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarının da taleplerini Ankara'ya hızla ve sessizce taşıdı. Birilerinin Salman gidecek kalacak tartışmaları yaptığı bir dönemde ayrıştırmaya değil bütünleştirmeye yönelik adımlar atan Ayhan Salman ve ekibi başarılı da oldu.

 

Geçtiğimiz günlerde Bursa Haber Gazetesi ve TV'de misafir ettiğim Ak Parti İl Başkanı Ayhan Salman ile samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Yeşil ve tarih öncelikli Bursa projelerini önemsediklerini ifade ediyor Başkan Salman. Ak Parti’de kimsenin küçük hesapları olmadığını ifade eden Salman, Ankara'yı Bursa'ya getirmeye devam edeceklerini belirtiyor. Kabul etmeliyiz ki, kentin dokusuna dokunan projeler için Ankara'da ki en yetkin kimliklerin kente gelmesi büyük bir siyasi başarı. Özellikle 15 Temmuz kanlı ihanet girişimi sonrası bu kadar yoğun bir iletişim Ankara ile Bursa arasında yaşanmamıştı. Tarımdan turizme, kobilerden sanayiye herkes Ak Parti’den çok fazla şey bekliyor. Bu beklentilerin umutsuz bir vaka olarak kalmayacak oluşunu kente gelen Bakan ve Bakan Yardımcıları ile yatırımcılardan anlıyoruz.

 

Balta'dan Salman'a büyük destek…

 

Ak Parti’nin büyük bir aile olduğunu kalabalık teşkilat buluşmalarından anlıyoruz. Her ne kadar son dönemde İlçe Başkanlıkları daraltılmış teşkilat toplantılarına yoğunlaşmış olsalar bile, Ak Parti İl Başkanlığının son organizasyonu bu eksiklikleri telafi etti. Ak Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Muhammet Balta Bursa'da gerçekleşen etkinlikte Bursa'nın Ankara'dan takdirle izlendiğini ifade etti. Balta, “Büyüklerimizin ve kardeşlerimizin, Bursa il teşkilatımızın ve İl Başkanımız Ayhan Salman’ın yanında yer alarak birlikte çalışması çok güzel ve takdire şayandır. Sizler partimizin kurulduğu ilk günden beri kutlu davamızın selameti için büyük fedakârlıklar gösterdiniz. Hep birlikte gecenizi gündüzünüze katarak, bazen günlerce ailelerinizi bile göremeden görev aşkı ile canla başla çalıştınız. Hala da aynı heyecan ile çalışmaya devam ediyorsunuz. İşte bu sayededir ki Bursa’mız her seçimde partimize en büyük desteği veren iller arasında ilk sıralarda yer alıyor. Sizlerin ve Bursa teşkilatlarımızın gösterdiği bu büyük fedakârlığı takdir ediyorum, ayakta alkışlıyorum” diyerek Ayhan Salman'a Ankara'dan gelen en açık ve büyük desteği vermiş oldu.

 

Gördük ki Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman, başarılı Ankara trafiği ve kent içerisinde elde ettiği yatırım projelerinin yükselişi ile koltuğu sağlamladı. Daha önceden de dediğim gibi Ak Parti’nin Bursa'da değişime değil, sahadan gelen talepleri çözecek bir Ankara'ya ihtiyacı var. Ve gelişen süreçler bize Ayhan Salman ile 2020 yılının Bursa adına yatırım ve kazanım yılı olacağını gösteriyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.