Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şair Ufuk Güney

Yazının Giriş Tarihi: 08.03.2015 00:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.03.2015 00:56

 

Sevgili gönül dostumuz şair ve yazar Ufuk Güney ziyaretimize geldi. Eskiye dayanan bir dostluğum vardır kendisi ile. Arada ziyaretimize gelir; kitaplardan, şiirlerden, ülke gündeminden uzun uzadıya sohbet ederiz. Daha önce yazmış olduğu ve yayınlanan yedi kitabı bulunmakta kitapların konusu roman, hikaye ve şiir konulu henüz 33 yaşında olmasına rağmen yedi kitap ve üç bin civarında şiir ve şarkı sözü üretmiş bir beyin, farklı sanatçılar tarafından bestelenip ve yorumlanan eserleri mutlaka genç kardeşimize ayrı bir haz veriyordur.

Bağlı olduğu MİS Menajerlik şirketi sahibi İbrahim Tunç ile güzel çalışmalara imza atmakta ve çok yakında müzik kanallarında eylül ayından itibaren şiir albümü ve klibini kendi sesinden profesyonel anlamda izleyeceğiz.

2014 Yılında F. Oncu danışmanlık olarak yayıncılık alanına girdik diyerek sözlerini sürdüren Ufuk Güney şöyle devam ediyor: İki adet marka oluşturduk cağaloğlu.com ve ibo.com cağaloğlunun misyonu Türkiye'de yayınlanmış kitapları 120 ülkede 40 bin civarı kitap evinde satılmakta ve temin edilmekte düşük maliyetle ulaştırılmış olması cağaloğlu hizmetlerini Yeşilköy'de'ki ofisinde yürütmekte. Yurt dışındaki vatandaşlarımızın da rahatlıkla ulaşabileceği ve 1,5 milyar kişiye kitaplarımız rahatlıkla ulaşabilir diyor.

Amacımız ve hedefimiz Türk yazarlarımızı Dünya çapında tanıtıp okunur kılabilmektir.

Böyle Ufuk Güneyden teknik bilgileri aldıktan sonra biraz köşe yazarı birazda siyasetçi merakı ile mazisine inerek sorularımızı soruyoruz kendisine ilk şiir yazmaya başlama şeklinden özel hayatına ve hobilerine kadar soruyoruz tabi bizimle birlikte olup kahkaha atmaması mümkün değil soruların cevabını aldıktan sonra yazıyoruz...

Güneydoğuda vatani görevimi yaparken çatışma anımda yanımda şehit düşen bir asker arkadaşımın durumu beni çok üzdü ve şiddetli travma geçirdim Diyarbakır hava hastanesine sevk edildim bir müddet psikolojik çöküntü yaşadım hastanede 29 gün tedavi gördüm ve bir anda Doktorlardan bir kalem ve kağıt istedim o günden itibaren yazmaya başladım, yazdıkça rahatladım ve yeniden hayata bağlandım kağıda içimi dökmek duygularımı yansıtmak bana çok farklı bir haz verdi.

Haftada  üç gün kesinlikle yürüyüş yaparım yürüyüş yaparken daha derin düşünür ve proje üretirim Futbola merakım vardır Amatör olarak futbol oynadım Fener Bahçe ve Bursaspor'a sempatim var fakat Milli Takımımız her şeyden öncelikli benim için. Müzik olarak sanata evrensel bakıyorum kulağıma hoş gelen her türlü eseri dinlerim. Duygusal bir dünyam olduğu için bazen gülme ihtiyacı hissedersiniz ve bu sebeple tebessüm edebilmek için genelde Komedi filmlerini izler rahatlarım. Dünyada tüm canlıların güzel bir hayat yaşamasını isterim insanların, hayvanların aç ve açıkta kalmasını istemem barış ve huzurun, kardeşliğin yeryüzüne yerleşmesini isterim.

Sohbetimizi noktalarken Yıldırım ilçemizde doğup büyüyen ve Bursa'nın bir değeri şair ve yazar Ufuk Güney'e gönülden başarı dileyerek bir dörtlüğünü siz okurlarımızla paylaşıyoruz. Esen kalın…

 

Makam mevki hiçtir gözümde

Hiçlik makamında olanlar gelsin,

Bu kervan aşıkların kervanıdır.

Bu yola aşk için yananlar gelsin…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.