Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahneden yaşama Nilüfer...

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2019 09:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2019 09:11

Bazen hayaller gerçek olur. Bazen ise, gerçekler hayal… Burada ayraç; tiyatro, sinema, sanat diyebiliriz. Çocuklarımızın hayallerine dokunarak geleceği hayallerin gerçekleştiği kaliteli bir yaşama çevirebiliriz. Peki, bu nasıl mümkün olabilir? 

Kültür ve sanat şehri aranmak maksadıyla Türkiye'ye bakıldığında ilk akıllara gelen kentlerden birisidir Nilüfer. 142 çocuk oyunu ile yeni sezonuna merhaba diyecek olan Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, toplamda üç yüzü aşkın oyun ile güçlü bir sahne performansı sergileyecek. 1994 yılından bugüne tiyatro ve sanat anlamında sahne kültürüne pozitif katkılar sunan Nilüfer Belediyesi, Turgay Erdem döneminde yenilenen bir bakış açısı ile Bursalıların huzuruna çıkıyor. Hükümetin kültür ve sanat kenti Nilüfer'e bakış açısını daha pozitif hale getirmesi halinde Nilüfer'de Kongre ve Kültür Merkezi inşa edebileceklerini ifade eden Başkan Erdem, "hükümet başarılı çalışmalarımızı görmeli ve desteklemeli" diyerek siyasetin hizmetin önüne geçmemesi gerekliliğini sessizce dile getirmiş oldu. 

***

Yoksul kesimlerin güncesinde olan "askıda ekmek" uygulamasını "askıda tiyatro" ile güncelleyen Nilüfer Belediyesi, bu adımı ile yine taktir toplayacağa benziyor. Sanat ile gelişmiş bir toplum inşa etmeyi başaran Nilüfer Belediyesi, kurumsal doktrinlerini tamamlamış az sayıda belediyeden biri. Yaşam kalitesinin ötesinde, yatırımlarında değer bulduğu Nilüfer; Cumhuriyet Halk Partisi'ni sürekli eleştiren Ak Parti siyasilerininde iş, aş ve yaşam kenti. Sosyal belediyecilik ilkesini modern kent çizgisiyle bütünleştiren Mustafa Bozbey, kurumsal anlamda güçlü hale getirdiği Nilüfer Belediyesi ile yıllardır sandıktan başarı ile çıktı. Yine kurumsal kimliğin gücünü fazlasıyla gördüğümüz Nilüfer Belediyesinde, Turgay Erdem'in samimi bir başkanlık sürecine imza attığına şahitlik ediyoruz. Doğa ve yaşam kenti inşa ederken kültür ve sanat kentini üniversite kenti ile bütünleştirerek modern bir eğitim ve sosyal kent mozaiği oluşturan Nilüfer Belediyesinin en sevdiğim kısmı, her türlü eleştiriye şeffaf bir şekilde karşılık vermesi. 

CHP'nin örnek belediyesi…

Her ne kadar Cumhuriyet Halk Partili belediyeler eleştiri odağı olsa bile, Nilüfer Belediyesi yıllardır bu algıyı kıran bir başarı çıtası ile yükselişini devam ettiriyor. Klasik CHP mantığından çok uzak, fazlasıyla sosyal demokrat bir belediyecilik algısının izlerini gözlemlediğimiz Nilüfer'de fark, yaşam ve yatırım kalitesinde gizli. Bursa'nın merkez ilçesi olan Osmangazi yıllardır iktidar elinde olmasına rağmen bir türlü çarpık kentleşmeden kurtulamadı. Yine Yıldırım, son 20 yılda adeta göç kent olarak anılmaya başlandı. Ak Parti’nin yerel yönetim başarılarının yetersizliklerine şahitlik ettiğimiz Ak Parti belediyelerinde göze en fazla batan, batık belediyeler diyebiliriz.

Ak Parti’nin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın medarı iftarı olarak hafızalara yerleşen 'Ak Belediyeler' son seçimlerle yerlerini CHP'li 'Halk Belediyeler' yönetimine bıraktı. Bursa'da kazanımda büyük payı olan Osmangazi Belediyesinin artı bütçe vermesi, Panorama 1326 Fetih Müzesini hizmete açması, sosyal ve spor faaliyetlerinin yürütüleceği hizmet merkezlerini çalıştırmaya başlaması önemli detaylar. Ancak yine de Ak Parti’nin özellikle Çevre ve Şehircilik anlamında Bursa'ya herhangi bir katma değer üretemediğini başarısız kentsel dönüşüm ve imar barışı politikalarından okuyabilirsiniz. Yine Atatürk Stadyumu başta olmak üzere birçok alt yapı ve üst yapı projesinin Büyükşehir eliyle hizmete alınması, 'Bakanlıklar kente ne yaptı' sorusunu doğruluyor! 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.