Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahin Gençal'ın Mahal Görükle açılışı

Yazının Giriş Tarihi: 22.05.2017 00:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.05.2017 00:06

2002 yılında başlamıştı dostluğumuz o yıllarda Çekirge'de Uludağ gazozlarının sahibi merhum Nuri Erbak'ın Selvili cadde ki yerini kiralamış ve mesleği gereği Yeminli Mali Müşavir olduğu için geniş kapsamlı bir yazıhane haline getirmişti. Ortağı ile birlikte ve Şahin bey yeni yerinde yapmakta olduğu tadilatı gösterip yenilikleri tarif ediyordu ve her parçanın, mermerin ağacın geçmişini özelliğini tarihiyle anlatıyordu bize. Şahin bey CHP Bursa il başkanlığından sanırım yeni ayrıldığı zamanlardı, donanımlı, bilgili ve birikimli olan Şahin Gençal'ı dinlerken keyif alıyorsunuz asla boş konuşmaz ve kelimeleri israf etmezdi Mali Müşavirler için üst düzeyde emek veren bir değerdir ayrıca Tahmini 15 yıl önce AS-TV'de ekranda izlemiştim Şahi Gençal'ı Bursa'ya emek verenler adlı programda hala örnek olarak kullandığım bir realiteyi anlatmıştı.

''Amerika'da 1930 yıllarda önüne geçilemeyen kaçakçılık olaylarında bu işlerin en üst düzeyi Al Capone'dir. Polis ne yapsa kanıt bulamaz ve suçüstü yakalayamaz sonunda vergi denetimine sokulup vergi kaçakçılığı suçundan ceza evine konur. Devletçi mafya geleneğini ilk başlatan kişi olsa da sağlığını kaybedene kadar ceza evinden çıkamaz''

Şahin beyin verdiği Al Capone örneği gerçekten harikaydı. Ülkemizde vergileri yükseltmek yerine düşük tutup herkesten toplamak daha verimli olacaktı. Vermeyenler için caydırıcı cezaların yaptırımı örnekte ki gibi olabilirdi. Para kazanan işletmeci düşük vergisini elbette seve seve verirdi.

Müteşebbis bir ruha sahip olan Şahin Gençal'ın davetlisi olarak yeni işletmesinin açılışına gittik. Cumartesi günü Görükle'de BUSKİ’nin hemen üstünde faaliyete geçen Mahal Görükle isimli mekanı geziyoruz Görükle'de ki diğer işletmeler gibi yan yana ve sıkışık değil rahat edilip nefes alınacak harika bir mekan. 700 kişi kapasiteye sahip yer restaurant, cafe, oyun salonu gibi özelliklere sahip olmanın yanı sıra kına, düğün doğum günü kutlamaları içinde hizmet verebiliyor, mekanı incelediğimizde duvarda asılı siyah beyaz tablolar dikkatimizi çekiyor Holywood ünlülerini görüyoruz Lorel-Hardy, John Wayne, Marilyn Monreo gibi ve her bakışınız size nostaljik bir an yaşatıyor.

Şahin bey bu kadar hengamenin arasında yine ince zekasını kullanarak yapacağını yapmış Mahal Görükle ismini koydukları büyük ve geniş işletmenin içine bir Kütüphane yerleştirmeyi başarmış. ''Bravo'' demekten kendimizi alamıyoruz, bir işletme yalnızca para kazanmak için yapılmaz dercesine bir kısım kitapları raflara yerleştirmiş ve ''yeni kitaplarda gelecek'' diyor, kütüphaneyi düşünmekle kalmamış ve yine duvarlara astığı çerçevelere bakıyoruz hayran oluyoruz, kitaplar için söylenen sözleri ve söyleyenlerin isimlerini okuyoruz, Kitaplarım bana yetecek kadar büyük krallıktır, Okuma ihtiyacı barut gibidir bir kere tutuşunca artık sönmez, Kitap okumayı sevmeyen yoktur aradığı kitabı henüz bulamamış olan vardır, gibi bir çok yazı var kimler yazmış diye merak ederseniz yerinde görün diyerek gitmenizi tavsiye ederim.

Açılışa günümüzde çekilmeyen Bursa trafiği sebebiyle gecikmeli geliyoruz. Birlikte oturduğumuz Bursa SMMM odası başkanı Ali Hikmet Sönmez, Namık İsmail Taylan ve Görükle'den dostumuz Mustafa Akıncı ile koyu sohbete dalıyoruz. Açılışa gelip Şahin Gençal'ı yalnız bırakmayan birçok dostu var, Başbakan eski yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, ANAP eski milletvekili Feridun Pehlivan, DSP Genel başkanı Önder Aksakal, CHP Genel Başkan yardımcısı Lale Karabıyık, CHP Milletvekili Ceyhun İrgil eski Milletvekili Yüksel Aksu, Nilüfer Belediye başkanı Mustafa Bozbey ve Mustafa Esgin gözümüze takılanları bir kısmıydı, Yeni işletmenin hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.