Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sahanda pozisyonun yok!

Yazının Giriş Tarihi: 09.12.2017 00:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.12.2017 00:07

Şaşırtıcı olan Bursaspor'un pozisyonunun olmamasıydı. Gole kadar daha doğrusu penaltı pozisyonuna kadar Fenerbahçe'nin de pozisyonu yok. İki takım da birbirinden korktu. Gol yemeyelim dediler. Tribündeki bizler pozisyonsuz maça nasıl memnun olalım. Son yedi maçta yenilmeyen Fenerbahçe ve Bursaspor. Evet kaybeden için önemli bir kayıp olacaktı nitekim oldu da ama açıkçası pozisyonsuz bir maç beklemiyordum.

Janssen'in sakatlanmasıyla oyuna giren Soldado en iyi maçlarından birini oynadı. Penaltı yaptırdı. Resmen penaltıyı aldı. Üstelik çok iyi top sakladı, pas attı, duvar oldu. Giuliano da maçın kilit isimlerinden biriydi. Dirar'ı da mücadeleci oyun ortaya koydu.

Bursaspor'a gelince aslında Le Guen'in maç sonundaki açıklaması her şeyi açıklıyor: Rakibe çok az pozisyon verdik. Bunu söyleyen bir teknik adamın oyuncularına öncelikle gol yemeyelim dediğini anlıyoruz. İyi de kendi seyircisi önünde hücumda bu kadar etkisiz kalan bir nasıl gol atacak?

Yazılarımda Stancu'nun hücumda çok yalnız kaldığını sürekli belirttim. Yine yalnızdı, hiç destek gelmedi. Bursaspor'da Stancu böyle yalnız kalacaksa üç dört kişilik rakip savunmanın ortasına orta yapmasınlar. Nasıl olsa alamıyor o ortaları ve destek göremiyor. Evet 3-5-2 ama üçü var beşi var ikisi yok. 3-5-2'nin ikisi nerede? Stancu'nun hayalet mi oynuyor. Benim dün izlediğim diziliş 3-6-1. Kembo ilk yarıda biraz kıpırdar gibi oldu ama bal yapmayan arı misali hiç pozisyon üretemedi, katkı sağlayamadı. Batalla da bu maç adına hayal kırıklıklarımdan biri. Hiçbir hücum organizasyonunda göremedim.

Kısaca takım halinde Bursaspor hiç ama hiç etkili olamadı. Golden sonra Bursaspor kimlik değiştirir hücumda bir şeyler yapıp karşılık verir dedim ama boşuna bekledik. Değişiklikler de fayda etmedi. Açıkçası yedi maçlık yenilmezlik unvanıyla bu maça çıkan yeşil beyazlılar kazanmak için hiçbir şey yapmadı, yapamadı. Bu sezon izlediğim en kötü oyundu.

Ligde ilk yarının bitmesine iki maç kaldı. Umarım bu oyun burada son bulur, diğer maçlarda tekrarlanmaz. Eğer bu bir düşüşse ki öyle düşünmüyorum kalan iki maçı da bu oyun anlayışıyla Bursaspor'un kazanması çok zor. Ki haftaya Trabzonspor deplasmanı var.

Her zaman farkını ortaya koyan yeşil beyazlı taraftarların atkı şovu muhteşemdi. Maç sonrasında görüşlerimi almak için bağlanan radyo programlarında sorulan daha doğrusu anlatmamı istedikleri ilk şey tribün şovuydu. O zaman şöyle söylemek lazım. Dün akşam Bursaspor adına en güzel şey taraftardı. Şovları muhteşemdi. Gerisi de yalandı...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.