Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sağlıkta yükselen yıldız kamu

Yazının Giriş Tarihi: 09.09.2016 00:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.09.2016 00:00
Yüksek İhtisas Hastanesi üzerinden kamu sağlık sektöründeki gelişmeleri ele aldığım yazım bir hayli ilgi gördü. Yazının ardından çok sayıda geri dönüş aldım. Fikir beyan edenlerin büyük çoğunluğu devlet hastanelerinde yaşanan olumlu değişim noktasında benimle aynı fikirdeydi.

Tuğrul Göncü çok seviliyor

Bu sayede bir şey daha öğrendim, benim eş, dost, arkadaş çevremden bir çok kişi veya yakını da geçirdikleri kalp damar rahatsızlıkları vesilesiyle Doç. Dr. Tuğrul Göncü ile tanışmışlar. Hepsi de Tuğrul Bey'den büyük övgü ve minnetle bahsetti. Hemen herkesin hem fikir olduğu konu Göncü'nün hastaların hepsiyle kendi yakını gibi ilgilendiğiydi.

Hakikaten bizim sürecimizde de Tuğrul Bey'in çok yakın ilgisine şahit olduk. Bir insan kendisini mesleğine ve hayat kurtarmaya ancak bu kadar adayabilir.

Annemin ameliyatı çok riskliydi ve maalesef masada kalma ihtimali yüksekti. Bütün bu riskleri bizimle paylaştıktan sonra yine de bu riski alarak girdiği yüksek derecedeki bu zorlu ameliyattan hekimlik becerisini göstererek alnının akıyla çıktı Tuğrul Göncü. Şüphesiz ki, şifayı veren Allah ama şifaya vesile olmak da çok kutsal bir görev. Sayın Göncü'ye tekrar teşekkür ediyor, böyle hekimlerimizin sayısının daha da artmasını temenni ediyorum.

 

Beş yıldızlı hastaneler

Bu yıl işlerim ve ailedeki sağlık problemleri nedeniyle tatile çıkma fırsatım olmamıştı. Bayram öncesi çocuklarla birlikte Antalya'nın Kemer ilçesinde karar kıldık. Kaldığımız otel ve ortam açısından hepimizin keyif aldığı bir tatil geçirirken, küçük kızımın ateş, bulantı ve kusma belirtileri üzerine soluğu Kemer Devlet Hastanesi'nde aldık.

Navigasyonu kullanarak ulaştığımız yer, barakalardan oluşma bir hastaneydi fakat etrafta hiç hareket yoktu. Oradakilere sorduğumuzda, hastanenin yeni yapılan binaya taşındığını söylediler. Bu sefer eski yöntemle tarif alarak hastaneye ulaştık.

Yeni yapılan hastaneye  girdiğinizde sizi adeta beş yıldızlı bir otel konforu karşılıyor. Devletimiz hakikaten pırıl pırıl bir hastane yapmış Kemer'e. Türkiye'nin bir çok ilinde çok şükür durum böyle ancak beni Kemer'de asıl şaşırtan bu değildi.

Antalya'dan güzel bir örnek

Doktor muayenemiz bittikten sonra ilaçlarımızı alıp otelimize döndük. Ertesi gün cep telefonum çaldı ve karşımdaki bayan Kemer İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden aradığını söyledi. Bir gün önce kızım için hastaneye gittiğimizi kayıtlardan gördüklerini belirterek, durumunun nasıl olduğunu sordu.

Genel olarak bir şikayetimizin olup olmadığını da sorduktan sonra, kaldığımızı otelin bilgisini aldı ve gerekçesini de söyledi. Düzenli olarak bölgedeki tüm otellerin havuz sularını kontrol ettiklerini ve enfeksiyon bulgusuna rastlarlarsa o havuzu hemen kapattıklarını anlattı. Eğer bizim çocuğun da test sonuçlarında bir enfeksiyona rastlarlarsa otelimizi tekrar denetleyeceklerini ifade etti.

Çok şükür ki, bizim çocuk enfeksiyon kapmamış, sadece üşütmüş ve çok şükür iyileşti. Yalnız kamunun sağlıkta geldiği nokta beni çok sevindirdi. Düşünsenize, kamu sağlık sektörü kaliteli mekanlarda verilen güzel hizmetin üzerine bir de CRM (Customer Relationship Management) yani müşteri ilişkileri yönetimi yapıyor. Bu beni çok şaşırttı ve ziyadesiyle memnun etti.

Şimdiye kadar Bursa'da bu yapılıyor muydu bilmiyorum ama bugüne kadar çok kez çocukları hastaneye götürdük fakat hiç bu şekilde aranmadık. Umarım bu güzel örnek Bursa İl Sağlık Müdürlüğü ya da Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği'ne de ufuk açar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.