Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Zımba Tekniği’ İle Zımba Gibi Olun

Sporla veya diyetle zayıflayamayan ileri düzey obezite hastaları, Endoskopik zımba yöntemi ile kilo veriyor. Birçok hastalığın nedeni olan obezite yaşam kalitesini düşürüyor. Farklı zayıflama teknikleri ile zayıflamak isteyen bireyler çoğu...

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 12:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sporla veya diyetle zayıflayamayan ileri düzey obezite hastaları, Endoskopik zımba yöntemi ile kilo veriyor. Birçok hastalığın nedeni olan obezite yaşam kalitesini düşürüyor. Farklı zayıflama teknikleri ile zayıflamak isteyen bireyler çoğu zaman başarılı olamıyor ve verdikleri kiloyu kısa sürede geri alabiliyor.
Son dönem uygulanan Endoskopik zımba yöntemi ise özellikle Morbit olarak bilinen ileri düzey obezite hastalarında başarılı sonuç verdi.
İzmir Üniversitesi Hastanesi doktorlarından Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Vedat Göral, yöntem hakkında bilgi vererek, "Obezite yani aşırı şişmanlık, son yıllarda daha sık ortaya çıkan insülin direnci, diyabet, hipertansiyon ve bazı kanser türlerinin oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Tedavisi için diyet egzersiz veya ilaç uygulamaları yapıyoruz. Bazı durumlarda bu yöntem sonuç vermiyor. Vücudun herhangi bir yerini kesmeden uygulanan endoskopik zımba yöntemi, hastaya konforlu bir zayıflama imkanı sunuyor" dedi.
YEME İSTEĞİNİ AZALTIYOR
Prof. Dr. Vedat Göral, uygulamanın en az altı ay sürdüğünü ifade ederek şöyle konuştu:
"Endoskopik Zımba Yöntemi ile ameliyathaneye gerek duyulmadan endoskopi ile ağızdan girilerek operasyon gerçekleştiriliyor. Mide, orta bölgesinden zımba yöntemi ile iki bölüme ayrılıyor ve parça kesilmeden hacmi daraltılıyor. Böylece hasta az bir gıda ile doyuyor, kilo vermesi sağlanıyor. Operasyonun ardından düzenli bir diyet ve egzersiz yapılması başarı oranını arttırıyor. İki bölüme ayrılan mide istenildiği takdirde eski haline döndürülebiliyor. Ancak bunun için kişinin yeme dürtüsünü azalmasını ve kişinin aşırı yemek yememesi konusunda kendine güvenmesini bekliyoruz. Uygulama en az 6 ay sürüyor.”
Prof. Dr. Göral, bu tekniğin kilo verme konusunda çığır açtığını belirterek şunları söyledi:
"Son dönem Avrupa ve Amerika’da uygulanan Endoskopik Zımba Yöntemi, önümüzdeki aylarda İzmir Üniversitesi Hastanesinde uygulanmaya başlayacak. Midenin doku kaybı olmadan hacminin küçültülmesi kişiye konforlu bir zayıflama imkanı sunuyor. Operasyon endoskopi odasında yapılıyor. Narkoz gerekmiyor. Vücutta bir kesi veya dikiş bırakmıyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.