Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yumurtalıklarındaki kitle kapalı ameliyatla alındı

Manisa’nın Salihli ilçesinde bir hastanın yumurtalıklarında kötü huylu kitle, kapalı ameliyat (Laparoskopik) yöntemiyle alındı.Salihli’de bir özel hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Hüseyin Altuntaş ve ekibi ilde bir...

Haber Giriş Tarihi: 09.12.2016 16:50
Haber Güncellenme Tarihi: 09.12.2016 16:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Salihli ilçesinde bir hastanın yumurtalıklarında kötü huylu kitle, kapalı ameliyat (Laparoskopik) yöntemiyle alındı.
Salihli’de bir özel hastanenin Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Hüseyin Altuntaş ve ekibi ilde bir ilki gerçekleştirdi. 50 yaşındaki G.A isimli hastanın kasık ağrısı, karında şişlik şikayetleriyle polikliniğe geldiğini ifade eden Op.Dr.Hüseyin Altuntaş, yapılan muayene sonrasında hastanın yumurtalık kısmında kitle ve karnında da sıvının saptandığını söyledi. Yapılan tetkikler sonrasında ise ameliyata karar verildiğini belirten Altuntaş, kapalı ameliyatta küçük deliklerden yapıldığından daha az dikiş izi, daha az kanama, daha az ağrı, daha erken günlük yaşama dönme avantajları nedeniyle hastaya kapalı ameliyatı önerdi. Ameliyatın kapalı sistemle yapıldığını anlatan Altuntaş, “Yumurtalıktaki kitle ve rahim alınarak, ameliyat sırasında Frozen inceleme için patolojiye gönderildi. Patolojiden gelen sonuca göre geniş evreleme yapılması gereken hastaya yine kapalı olarak her iki kasık damarları etrafındaki lenf bezleri ve aort damarları etrafındaki lenf bezleri çıkarıldı. Ayrıca bağırsakların önündeki yağlı doku da (Omentum) kapalı yöntemle çıkarıldı” dedi.
Altuntaş, yumurtalığın kötü huylu kitlesi ameliyatının, kapalı yöntemle Manisa bölgesinde yapılan ilk ameliyat olduğunu sözlerine ekledi.
Manisa’da Frozen incelemenin ilk kez yapıldığını vurgulayan Odak Patoloji sahibi Dr. M.Fatih Kuyucuoğlu ise “Özel bir hastane de yumurtalık kisti ameliyatı olacak olan hastaya ait doku, ameliyat sırasında Frozen inceleme için bize gönderildi. Hemen dokudan örnekleme yapıp alınan örnekleri Frozen cihazı ile dondurduk ve kesit hazırladık. 10 dakika sonra hastanın patoloji sonucunu hastaneye bildirdik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.