Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yozgat’ta hasta ve yakınlarına diyabet anlatıldı

Yozgat Şehir Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte diyabetli hastalar ve yakınları bir araya geldi.Yozgat Şehir Hastanesi Eğitim Salonu’nda bir araya gelen hasta ve yakınlarına Endokrinoloji ve...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2017 16:27
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2017 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yozgat’ta hasta ve yakınlarına diyabet anlatıldı

Yozgat Şehir Hastanesi tarafından 14 Kasım Dünya Diyabet Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte diyabetli hastalar ve yakınları bir araya geldi.

Yozgat Şehir Hastanesi Eğitim Salonu’nda bir araya gelen hasta ve yakınlarına Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Mahmut Apaydın tarafından diyabet üzerine yaşanılan sorunlar anlatıldı. Programda diyabet eğitim hemşireleri tarafından da hastalara ve yakınlarına ’Diyabetli Yaşam’ eğitimi verildi. Yozgat Şehir Hastanesi poliklinik girişinde, güne özel stant açılarak özel baskılı tişört ve bilgilendirme broşürleri, hastaneye gelen hasta, hasta yakınları ve sağlık personeline dağıtıldı.

Sağlık personellerine eğitim veren Dr. Mahmut Apaydın, diyabetin ciddi sağlık sorunlarına neden olan kronik bir hastalık olduğunu söyleyerek,"Tüm dünyada ve ülkemizde sıklığı gittikçe artmaktadır. TURDEP 2 çalışmasına göre ülkemizde yaklaşık 7 milyon diyabetli hasta bulunmaktadır. Kabaca her 11 kişiden 1’i diyabetlidir. Bu sayının 2035 yılında 12 milyon olacağı öngörülmektedir. Diyabet hastalığı uygun tedavi, sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite ile kontrol altına alınabilmekte ve olası komplikasyonları önlenebilmektedir" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.