Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıllardır çektiği ağrılardan bir saatte kurtuldu

Uzun zamandır şiddetli omuz ağrısı çeken 76 yaşındaki Bedri Aydemir, ağrılarından Özel Ümit Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. D.r Mehmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği kapalı ameliyatla (artroskopik) kurtuldu.Hastanın kendisine...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzun zamandır şiddetli omuz ağrısı çeken 76 yaşındaki Bedri Aydemir, ağrılarından Özel Ümit Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. D.r Mehmet Yılmaz’ın gerçekleştirdiği kapalı ameliyatla (artroskopik) kurtuldu.
Hastanın kendisine şiddetli omuz ağrısı şikayeti ile geldiğini anlatan Özel Ümit Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzm. Op. D.r Mehmet Yılmaz, “Yıllardır bu rahatsızlığı yaşayan hastamız özellikle omuz hareketleri sırasında şiddetli ağrı hissediyordu. Hastanın omzundaki eklemde kireçlenme-artroz-tendon yırtığı ve kemiğin kas-tendonlara basısı söz konusu idi. Bununla ilgili ilaç ve fizik tedavileri yapılmış ama bunlar yetersiz kalmış. Yapılan hiçbir tedaviye cevap vermemiş. Hasta geçen hafta geldiğinde MR ve röntgenlerini çektik. Tanıyı koyduktan sonra ameliyat planladık” dedi.
Ameliyat sürecinden söz eden Yılmaz, “Hastamızdaki bu kireçlenme genellikle başka problemlerle birlikte oluyor. Kireçlenme kaslara baskı yapıyor ve yırtıklar oluşuyor. Hastamızın kireçlenme ile birlikte omzundaki kaslarda yırtık ve sıkışma sendromu dediğimiz kemiğin yumuşak dokulara baskısı söz konusu idi. 3 problem bir aradaydı. Kapalı yöntemle(artroskopik) hem kireçlenme tedavi edildi hem yırtık olan tendon-kiriş- onarıldı hem de kemikler düzeltilerek baskı önlendi. 1 saat gibi kısa sürede bu kadar ciddi problemlerin kapalı yöntemle tedavisini gerçekleştirdik” diye konuştu.
Kapalı ameliyat daha avantajlı
Kapalı yöntemle (artroskopik) yapılan ameliyatın avantajlarından da bahseden Yıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hasta için çok konforlu bir ameliyat. Omuza 0.5 santimetrelik 3 adet delik açılarak ameliyat yapılıyor. Hastanın iyileşmesi, normal hayata dönmesi daha rahat ve çabuk oluyor. Ağrısı çok daha az oluyor. Kısa süre sonra ağrılarından tamamen kurtuluyor. Hastamız ameliyattan bir gün sonra rahatladı, ağrılarından kurtuldu. Açık ameliyatlara göre kapalı ameliyat çok daha başarılı oluyor. İstediğimiz probleme ulaşmak açısından da çok daha avantajlı bir yöntem bu. Açık ameliyatlarda yapılan kesiler ilave ağrı oluşturan reaksiyonlara neden oluyor. Kesi ne kadar büyükse hastanın ağrısı o kadar fazla oluyor. Türkiye’de çok az merkezde uygulanan bir yöntem. Biz bu az sayıdaki merkezlerden biri olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Sadece Eskişehir’den değil, çevre illerden de çok sayıda hasta geliyor. Açık ameliyatlarla karşılaştırdığımızda bu yöntemde egzersizlere hemen başlayabiliyoruz. Bundan sonra hastamızın fizik tedavisi süreci olacak. Dokular birkaç ay içerisinde tamamen iyileşmiş olacak.”
76 yaşındaki Bedri Aydemir ise kapalı yöntemle yapılan ameliyattan çok memnun kaldığını ve ağrılarından kurtulduğunu söyledi. Aydemir, “Uzun süredir bu omuz ağrısını çekiyordum. Çok ciddi ağrılar yaşadım, geceleri uyuyamıyordum. Soğuk havalarda ağrı daha da artıyordu. Mehmet Yılmaz beye geldim, MR çekti, tahlillerimi yaptı. Kapalı sistemle ameliyatımızı yaptı. Ameliyattan 1 saat sonra omzumdaki rahatlığı hemen hissettim.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.