Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yıldırım Belediyesi’nden 90 bin kişiye sağlık hizmeti

Yıldırım Belediyesi, sağlık alanındaki hizmetleri ile Türkiye’ye örnek oluyor.Bir başhekim, iki çocuk hastalıkları uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, bir dahiliye...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yıldırım Belediyesi’nden 90 bin kişiye sağlık hizmeti
Yıldırım Belediyesi, sağlık alanındaki hizmetleri ile Türkiye’ye örnek oluyor.
Bir başhekim, iki çocuk hastalıkları uzmanı, bir göz hastalıkları uzmanı, bir kulak burun boğaz uzmanı, bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, bir dahiliye uzmanı, iki diş hekimi ve dört pratisyen hekim olmak üzere toplam 13 kişilik hekim, 36 yardımcı sağlık personeli ve 43 büro personeli ile 92 kişilik kadroya sahip Yıldırım Tıp Merkezi, vatandaşlara şifa dağıtmaya devam ediyor. 2016 yılının ilk 7 ayında 43 bin 210 acil, 14 bin 725 çocuk polikliniği, 7 bin 660 dahiliye polikliniği, 8 bin 52 göz polikliniği, 6 bin 649 kadın doğum polikliniği, 6 bin 721 kulak burun boğaz polikliniği, 2 bin 784 ağız ve diş sağlığı polikliniği, 568 genel poliklinik olmak üzere 90 bin 369 hastaya fark ücreti alınmadan sağlık hizmeti sunuldu.Tetkik teşhis ünitelerinde de 58 bin 345 adet işlem yapılırken, bin 789 vatandaş da hasta nakil hizmetinden faydalandı.
İnsan sağlığının her şeyden önce geldiğinin altını çizen Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Belediye Tıp Merkezi, uzman kadrosu ile hemşehrilerimize daha iyi ve daha kaliteli hizmet vermek için çalışıyor. Maksadımız en modern tıbbi cihazlarla vatandaşlarımızı sağlığına kavuşturmak. İlçemiz sınırları içerisinde yaşayıp, hizmetin ulaşmadığı vatandaşımız kalmayacak. Mutlu bir toplum, ancak sağlıklı fertler ile oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.
Yıldırım Belediyesi’nin 2016 yılının ilk 7 ayında bin 636 ücretsiz defin hizmeti verdiğini hatırlatan Edebali, “Hemşehrilerimizden cenazesi olanların en kederli günlerinde bütün işlemlerini ücretsiz olarak sağlayarak acılarını bir nebze de olsa hafifletmeye çalışıyoruz. Öte yandan hasta nakil hizmetiyle kendi imkânlarıyla naklini gerçekleştiremeyen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına da cevap verdik” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.