Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yüz gençleştirme yöntemi artık Türkiye’de

İleri iple yüz germe tekniklerini anlatmak üzere Dubai’den İzmir’e gelen Ünlü Dermatolog Dr. Ahmet Habiba, biri doktor 15 hastada yeni tekniği uyguladı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2017 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2017 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

İleri iple yüz germe tekniklerini anlatmak üzere Dubai’den İzmir’e gelen Ünlü Dermatolog Dr. Ahmet Habiba, biri doktor 15 hastada yeni tekniği uyguladı.

İleri iple yüz germe tekniklerini uygulamak üzere Dubai’den gelen Ünlü Dermatolog Habiba, Prof Dr. Şemsettin Karaca ve Dr. Sevinç Gündüz ile birlikte 2 gün boyunca 15 hastada bu uygulamayı gerçekleştirildi.

Yüz gençleştirmede ileri teknik ve uygulamalar

Dünyaca ünlü cerrah Dr. Ahmed Habiba, özel geliştirilmiş ipler yardımıyla yüz germe ve gençleştirmeye yarayan freefloating yöntemini tanıttı. Dünyanın farklı ülkelerinde yüz gençleştirmede uygulanan yöntemleri, bu konuyla ilgilenen doktor ve sağlık profesyonellerine anlatan Dr. Ahmed Habiba, İzmir’deki Hera Derma Polikliniğinde iki gün süren seminer programında, yeni yüz gençleştirme yöntemi “Happylifting” adıyla bilinen Free Floating’i uygulamalı olarak anlattı. İzmir’deki diğer merkezlerde görevli doktorların katıldığı eğitim seminerinde uygulama hakkında bilgi veren Dr. Habiba, “Lokal anestezi altında gerçekleştirilen işlemde özel ipler kullanıyoruz. İpler ciltte germe ve sıkılaştırma yaparken aynı zamanda oluşturduğu reaksiyonla cildin yenilenmesini de sağlıyor. Uygulama yapılan kişi, işlemden iki gün sonra çalışma hayatına dönebilir” dedi.

Etki süresi 5 yıl

Yeni yöntemi örümcek ağı işlemi ile karşılaştıran Dr. Habiba, “Örümcek ağı tekniğinde çok fazla kullanılan ip var. Bu yöntemde ise daha ötesinde özel tasarım iplerle daha az ip ileri teknikler kullanılarak daha etkili sonuçlar elde ediliyor. Örümcek ağında etki iki yıl iken, yeni yöntemde etkisi süresi 5 yıla kadar uzayabiliyor. Öte yandan yeni yöntemde kullanılan ipler sayesinde, cilt uyarılarak yenilenmesi de sağlanıyor. Son geliştirilen yöntem sadece ileri düzey eğitim almış doktorlar tarafından uygulanabiliyor” diye konuştu.

Sarkmaların önüne geçmek için de uygulanabilir

İşlemin ciltte üç boyutlu yenileme sağladığını belirten Hera Derma Polikliniğinde görevli Prof. Dr. Şemsettin Karaca, “Üç boyutlu iyileştirme sayesinde, asma işleminin yanı sıra ciltte de yenileme sağlıyor. Öte yandan bu işlemin yapılması için ciltte belirgin bir sarkmanın olması şart değil. Gelecekte oluşacak sarkmaların önüne geçebilmek, hem de yüzün doğal yenilenmesini ve gerilmesini sağlamak için bu yöntem kullanılabilir” dedi.

İlk doktorda denendi

Poliklinikte görevli Medikal Estetik Hekimi Dr. Sevinç Gündüz, Dr. Habiba’nın boyun bölgesine ip askılama yöntemini uyguladığını ifade ederek, “Boyun, çene ve yanak bölgemde yıllardır sıkıntısını çektiğim bir gevşemelerim vardı. Yapılan işlemden sonra 24 saat bile geçmiş olmamasına rağmen boyun bölgemde inanılmaz bir düzelme sağlandı” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.