Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeni yıla taptaze bir ciltle girin

Estetik uzmanları, yeni yıla taptaze bir cilt ile girmek isteyenlere daha canlı ve daha pürüzsüz cilt için tüyolar verdi.Özel Hatem Hastanesi Uzman Estetisyeni Rana Türkoğlu, yeni bir yıla taptaze bir cilt ile girilebileceğini vurgulayarak, bunun...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2016 09:07
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2016 09:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Estetik uzmanları, yeni yıla taptaze bir cilt ile girmek isteyenlere daha canlı ve daha pürüzsüz cilt için tüyolar verdi.
Özel Hatem Hastanesi Uzman Estetisyeni Rana Türkoğlu, yeni bir yıla taptaze bir cilt ile girilebileceğini vurgulayarak, bunun için ise en önemli konunun cilt bakımı olduğunu ifade etti. Cilt bakımının, cildin ihtiyacının belirlenip, gerekli ürünlerin kullanılarak cildin daha pürüzsüz ve canlı hale getirilmesi için uygulanan işlem olduğunu belirten Uzman Estetisyen Türkoğlu, cilt bakımının aşamaları ve yöntemleri ile ilgili uyarılarda bulundu. Cilt bakımının önemini anlatan Estetisyeni Rana Türkoğlu, “Sağlıklı görünen bir cilt ruhunuzda pozitif bir etki oluşturur. Cilt bakımı, cildin yağ ve nem dengesinin düzenlenmesinde, ciltte meydana gelen yaşlanma belirtilerinde, yüzeysel akne ve sivilce problemlerinin giderilmesinde, çil ve lekelerin tedavisinde, elastikiyet kayıplarının önlenmesinde etkili bir uygulamadır’’ dedi.

Cilt bakımı ne sıklıkta yapılmalıdır?
Güzel bir cilde sahip olmanın altın kurallarından birinin de düzenli bakım yaptırmaktan geçtiğine vurgu yapan Türkoğlu, cilt bakımı ile ilgili tüyolar verdi. Öncelikli olarak cilt analizi yapılmasını tavsiye eden Rana Türkoğlu, “Cilt tipine göre, kullanılan maddeler, uygulama yolları, şekilleri ve uygulamanın sıklığı değişir. Belirli periyotlarda yapılan bakımın amacı cildin daha alt katmanlarına bakım ürünlerinin ulaştırılarak cildin ihtiyaçlarını gidermek ve böylece cildin gençliğinin ve tazeliğinin devamlılığını sağlamaktır. Cilt bakımı uygulaması için her yaşa her cilt tipine özgü özel cilt bakımları yapılabilir. Kişinin ilk önce cilt analizi yapılarak cilt tipine göre işlem yapmak gerekir’’ şeklinde konuştu.

Cilt bakımı uygulaması nasıl yapılıyor?
Cilt bakımının uygulanmasında izlenen genel prosedürün cilt tipinin ve ihtiyacının belirlenmesi olduğunu belirten Estetisyen Türkoğlu, “Cilt bakımına, cilt yapısına uygun bir temizleyiciyle ayrıntılı temizlik yapılarak başlanır. Temizleme işleminden sonra cilde peeling uygulanır. Cildin hassasiyetine göre ayarlanan süre boyunca yüze buhar uygulanarak gözenekler açılır. Ciltteki komedon ve aknelerin temizlenmesini takiben tonik uygulaması yapılır. Cildin ihtiyacına göre seçilen serum ve vitamin ampulleri masaj yapılarak uygulanır. Cilt bunu tamamen emene kadar uygulamaya devam edilir. Bu işlemin ardından kişinin mevcut cilt sorununa uygun olarak maske uygulaması yapılır. Maske aynı zamanda uygulanan ampulü daha da derine indirecektir. Maske yaklaşık 20-25 dakika arasında ciltte kalmaktadır. Tamamen kuruduğunda ya da cilt tarafından emildiğinde ciltten temizlenir ve ardından sıkılaştırıcı tonik uygulanır. Ardından destekleyici kremler eşliğinde lenfatik drenaj masaj yapılarak işlem sona erdirilir. Ayrıca bu işlem ile yıpranmış cilde canlılığı tekrar kazandırılabilir’’ diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.