Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ydü Hastanesi Dünya Sigarasızlık Gününe Dikkat Çekti

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Dünya Sigarasızlık Günü’nde kullanıcıları sigarayı bırakmaya davet etti.Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Psikoloğu Tuğçe Denizgil, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü dolayısıyla sigaranın neden...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Dünya Sigarasızlık Günü’nde kullanıcıları sigarayı bırakmaya davet etti.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Psikoloğu Tuğçe Denizgil, 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü dolayısıyla sigaranın neden olduğu başlıca hastalıklar, bu hastalıkların aktif ve pasif içiciler için beraberinde getirdiği tehlikeler ve Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi sigara bıraktırma merkezi hakkında bilgi verdi. 31 Mayıs Dünya Sigarasızlık Günü dolayısıyla da sigara kullanıcılarını sigarayı bırakmaya davet etti.
Dünya Tütüne Hayır Günü, her yıl 31 Mayıs tarihinde, Dünya Sağlık Örgütü üye devletlerince 1987 yılından bu yana tüm dünyada kutlanmaktadır. Dünyada ve KKTC’de tütün ve tütün ürünlerinin kontrolüne ilişkin halk sağlığı politikalarının iyileştirilmesi ve geliştirilmesine dikkat çekmek amacıyla her yıl etkinlikler düzenlenir.
SİGARA HEM İÇEN KİŞİLER, HEM DE PASİF İÇİCİ KONUMUNDAKİ KİŞİLER İÇİN ÖLDÜRÜCÜ BİR TEHLİKEDİR
Yapılan etkinliklerde, sigara ve tütün ürünlerinin neden olduğu, başta kanser olmak üzere, kronik tıkayıcı akciğer hastalığı KOAH, kalp krizleri, felçler gibi birçok öldürücü hastalığa, bilinen hastalıkların varlığına ve oluşumuna dikkat çekilir. Özellikle sigaranın hem içen kişiler, hem de pasif içici konumundaki kişiler için öldürücü bir tehlike olabileceği vurgulanır.
Ayni zamanda, karbonmonoksit ölçüm cihazı kullanılarak, solunum yoluyla yapılan testlerle, aktif içici ve pasif içicilerin akciğerlerindeki karbonmonoksit oranları ve sigara içme düzeyleri değerlendirilmelidir. Hastalara sigara bağımlılığından kurtulmanın kolay yolları merkez sorumluları tarafından anlatılmalıdır.
“YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ OLARAK DEĞERLİ HALKIMIZIN SAĞLIĞINA ÖNEM VERİYORUZ”
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi, halkın sağlığına verdiği önemle, her türlü hastalığın başlangıcı sayılabilecek ve ciddi sağlık sorunlarına neden olduğu kanıtlanmış sigara bağımlılığı ile ciddi bir mücadele vermektedir.
IQS (I QUİT SMOKKİNG), Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi’nde, kişiye özel destek, takip ve özel danışmanlık hizmeti ile uygulanan, güvenilir bir tedavi şekli ve 35 ülkede hizmet veren uluslararası sigara bıraktırma programıdır. Sigara bağımlılığının tedavi edilmesi gereken bir beyin hastalığı olduğunu vurgulayan merkez psikologları, tamamen doğal ve hiçbir yan etkisi olmayan, sonuçları çabuk ispatlanmış bir yöntemle hizmet vermektedir.
Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Sigara Bıraktırma Merkezi, herkesi bu 31 Mayıs’ta sigarayı bırakarak, yaşam kalitesini artırmaya ve daha sağlıklı nesiller yetiştirmeye davet etmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.