Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yaşlanmanızı Botoks İle Durdurun

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, yaşlanmayla birlikte kasların meydana getirdiği çizgi ve kırışıklıklara karşı botoks önerisinde bulundu.Botoksun, doğada normal olarak bulunan clostridium botulinum isimli bir bakteriden laboratuvar...

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2016 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2016 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, yaşlanmayla birlikte kasların meydana getirdiği çizgi ve kırışıklıklara karşı botoks önerisinde bulundu.
Botoksun, doğada normal olarak bulunan clostridium botulinum isimli bir bakteriden laboratuvar ortamında elde edilen bir ilaç şekli olduğunu kaydeden Op.Dr. Şeyda Atabay, “Enjekte edildiği bölgedeki kasların çalışmasını geçici olarak engellediği için ilgili kasların aşırı çalışması ile ortaya çıkan kırışıklık ve çizgilerin bir süre için ortadan kalkmasına neden olur. Botoksun en yaygın kullanım alanı göz çevresindeki kazayağı adı verilen kırışıklar, kaşların arasındaki dikine çizgiler (kaş çatma çizgileri) ve alındaki yatay birbirine paralel çizgilerdir.” diye konuştu.
Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Şeyda Atabay, botoksun 35 yıldır tıbbın hizmetinde olduğunu belirterek, “Birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Emniyetli bir ilaçtır. Belirgin yan etkiye yol açmaz. Yüz bölgesindeki kaslar daha küçük olduğu için, özellikle yüze uygulanan dozlar çok önemlidir. Bu tedavi yaklaşımı, Botok uygulamasını yapmak için gerekli eğitimi almış hekimlerin elinde oldukça yüz güldürücü sonuçlar vermektedir” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.