Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yapay Damarla Hayata Tutundu

Kalpten çıkan aort damarında genişleme, yırtılma ve göğüs boşluğunda kanama tanısıyla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne getirilen hastaya, bölgede ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle hibrit ameliyatı yapıldı ve aynı zamanda...

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2016 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2016 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kalpten çıkan aort damarında genişleme, yırtılma ve göğüs boşluğunda kanama tanısıyla Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’ne getirilen hastaya, bölgede ilk kez gerçekleştirilen bir yöntemle hibrit ameliyatı yapıldı ve aynı zamanda yapay damar takılan hasta hayata yeniden döndürüldü.
Özel bir firmada bölge sorumlusu olarak çalışan Aslı Oymak (31), 5 gün önce dış merkezden koma halinde geldi, yapılan tetkiklerde Oymak’ta kalpten çıkan aort damarında genişleme, yırtılma ve göğüs boşluğunda kanama tespit edildi. Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi kalp ve damar cerrahisi kliniği tarafından acil ameliyata alınan Oymak, bölgede ilk kez gerçekleştirilen hibrit yöntemi ve ardından takılan yapay damar ile hayata yeniden tutundu.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Kemal Salih, Yrd. Doç. Dr. Uğur Göçen, Yrd. Doç. Dr. Atakan Atalay ile Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Abdullah Ülkü’nün birlikte gerçekleştirdiği operasyon başarılı geçti.
Hibrit ameliyatı ve yapay damar hakkında bilgi veren Yrd. Doç Dr. Uğur Göçen, önce açık ameliyat ile hastanın karın bölgesindeki karaciğer, dalak, mide ve bağırsaklara kan sağlayan damarlara yapay damar ekleyerek, bağlantı yapıldığını belirtti. Yrd. Doç. Dr. Göçen, daha sonra hastanın anjiyo ünitesine çıkarılarak kasık bölgesindeki damardan endovasküler işlem ile göğüs ve karın bölgesinde bulunan damardaki genişleme ve yırtığın yapay damar (stent) konarak tedavi edildiğini vurguladı.
Yrd. Doç. Dr. Göçen, koma halinde gelen hastanın hayata yeniden dönmesinden son derece mutlu olduklarını ifade etti.
Hasta Aslı Oymak ise yaklaşık bir haftalık süreçte yaşamla ölüm arasında ince bir çizgide gidip geldiğini şimdi ise yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Yapılan uygulama sayesinde hayatta kaldığını belirten Oymak, operasyonda emeği geçen tüm doktorlara teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.