Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yanığa ’diş macunu ya da yoğurt’ sürmeyin uyarısı

Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, yaz aylarında sık görülen yanık olayları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yanık anında yoğurt, diş macunu sürülmemesi gerektiğini belirten Dr. Kocabaş, "Yanık hastaları mutlaka doktora gitmeli....

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 10:25
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 10:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, yaz aylarında sık görülen yanık olayları hakkında önemli uyarılarda bulundu. Yanık anında yoğurt, diş macunu sürülmemesi gerektiğini belirten Dr. Kocabaş, "Yanık hastaları mutlaka doktora gitmeli. Hastalar için yapılacak ilk müdahalede yanık bölgeye soğuk su tutmaktır" dedi.
Özel ENTO Kulak Burun Boğaz Cerrahi Tıp Merkezi doktorlarından Dermatoloji Uzmanı Dr. Engin Kocabaş, yaz aylarında sık görülen yanık vakaları hakkında önemli açıklamalar yaptı. Yanık oluştuğunda hastaların mutlaka en yakın hastaneye götürülmesi gerektiğini belirten Dr. Kocabaş, "Aileler bazen yanık oluşan çocuklarda yanlış uygulamalara gidiyor. Yanık bölgesine diş macunu veya yoğurt sürüyorlar. Bu şekilde bir müdahale yapılmasını önermiyoruz. Çünkü bu ürünler reaksiyona ve enfeksiyona yol açabilir. Hasta yakınlarının yapacağı en iyi müdahale yanık bölgeye soğuk su tutmak olacaktır. Yanık bölgeyi suyun altından çektikten sonra hala ağrı varsa biraz daha su tutmaları gerekir. Daha sonra en yakın hastaneye gitmelerini öneriyoruz" dedi.
"Yanıklar çok iyi takip edilmeli"
Özellikle el ve ayaklarda ikinci ve üçüncü derece yanıkların çok iyi takip edilmesi gerektiğinin ifade eden Dr. Kocabaş, "Çünkü ilerleyen dönemlerde parmaklarda yapışıklık, açılıp kapama gibi bozukluklar yapabilir. Yine eklem bölgeleri, diz, dirsek, koltuk altı gibi bölgelerde oluşan yanıklar kol ve ayakların tam olarak açılamamasına yol açabilir. Genital bölge, yüz bölgesi gibi bölgelerde yanık oluşması ilerleyen dönemlerde bazı fonksiyonlarda sorunlara yol açabilir" dedi.
Yanık hastası olan çocukların mutlaka bir hekime gösterilmesini önerdiğini anlatan Dr. Kocabaş, "Bir doktorun mutlaka yanığın derecesini, oluşabilecek fonksiyon bozukluklarını değerlendirmesi gerekiyor" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.