Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yalnızlığı Yenmek İçin Hayata Olumlu Bakın

Medicana Konya Hastanesi doktorlarından Uzman Psikolog Işıl Yenikaynak, sosyal ilişkileri düzenli olan kişinin hayata karşı pozitif olup yalnızlık hissinden tamamen kurtulacağını söyledi.Yalnızlığın, yaşam sürecinde gün geçtikçe büyüyen...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 14:31
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 14:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Medicana Konya Hastanesi doktorlarından Uzman Psikolog Işıl Yenikaynak, sosyal ilişkileri düzenli olan kişinin hayata karşı pozitif olup yalnızlık hissinden tamamen kurtulacağını söyledi.
Yalnızlığın, yaşam sürecinde gün geçtikçe büyüyen sorunlardan biri olduğunu, günümüz çağında insanı yoğun bir şekilde etkileyen sosyopsikolojik bir sorun haline geldiğini belirten Uzman Psikolog Işıl Yenikaynak, yalnızlığı yenmek için hayata olumlu bakılmasını önerdi.
Yenikaynak, yalnızlığın ölçüsüne göre bizi olumlu ya da olumsuz etkileyebileceğini belirterek şöyle konuştu: "Olumlu tarafı; insan sıkıldığı, bunaldığı, nefes alamadığı gibi sıkıntılı anlarda yalnız kalarak ruhunu ve bedenini rahatlama ihtiyacını gidermektedir. Olumsuz tarafı ise daha fazladır. Yalnızlık kan basıncı, uyku kalitesi, demans ve diğer sağlıkla ilgili özellikler üzerinde olumsuz bir etki oluşturmaktadır. Ayrıca bireylerin hayattan aldıkları tatminin düşmesine, kendilerine ket vurmalarına, kımıldayamaz bir hale gelmelerine, kendilerini küçümsemeleri, hor görmeleri, aşağılamaları, suçlamaları gibi davranışlar takınmalarına neden olmaktadır. Haliyle yalnızlık, fiziksel ve ruhsal yönden bireyi sıkıntılı bir süreç içerisine sokmakta ve onu psikolojik yönden yıpratarak birçok hastalığa yenik düşmesine neden olmaktadır. Yalnızlık, bireyi psikolojik yönden etkileyerek birtakım ruhsal sorun yaşamasına da neden olmaktadır. Yalnızlık kronik bir hal alırsa; depresyon, intihar, kalp hastalıkları, stres, hafızada bozulma, karar vermede güçlük çekme, alkol ve madde bağımlılığı ve beyin fonksiyonlarında bozulma olarak kendini gösterir.”
“YALNIZLIKTAN KURTULUN”
Yalnızlığı yenmek ve kurtulabilmek için pek çok farklı yöntem olduğunu dile getiren Yenikaynak, sözlerine şöyle devam etti:
“Aileyle vakit geçirmek bunlardan en önemlisidir. Ailesiyle kaynaşan ve onlarla verimli bir vakit geçiren birey, kendini yalnız hissetme duygusundan arınmış bir halde bulacaktır. Yalnızlığı yenmenin bir diğer yolu, tıkılıp kalınan ev ortamından dışarıya çıkmaktır. Dışarıda insanlarla beraber vakit geçirmek, bireyin yeni arkadaşlar edinmesine imkan sağlayacak ve yalnızlık duygusundan uzaklaşmasına neden olacaktır. Sanatsal, sportif ve sosyokültürel aktivite yalnızlığı yok edecek önemli çözüm yollarından bazılarıdır. Dini uğraşlar, evcil hayvan beslemek, hobilerle uğraşmak yalnızlık duygusunu azaltacak diğer metotlardır. Yalnızlığı yenebilmek için olumlu bir bakış açısı edinmek ve yeni arkadaşlıklara yelken açmak da diğer önemli çözüm yollarından bazılarıdır. Sosyal ilişkilerini düzene koyan birey, hayata karşı pozitif olmaya başlayacak ve yalnızlık hissinden tamamen sıyrılacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.