Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Vampir Tekniği"yle Gençleşin

Kişinin kendi kanı kullanılarak gerçekleştirildiği için “vampir tekniği” olarak adlandırılan, dünyaca ünlü yıldızlar arasında da oldukça popüler olan GRP uygulaması, son dönemde canlı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin estetik...

Haber Giriş Tarihi: 21.06.2016 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Vampir Tekniği"yle Gençleşin
Kişinin kendi kanı kullanılarak gerçekleştirildiği için “vampir tekniği” olarak adlandırılan, dünyaca ünlü yıldızlar arasında da oldukça popüler olan GRP uygulaması, son dönemde canlı ve parlak bir cilde sahip olmak isteyenlerin estetik cerrahide başvurduğu yöntemlerin başında geliyor. GRP, kırışıklık, güneş lekeleri ve sivilce izlerini tedavi etmede son derece iyi sonuçlar veriyor.
Dr. Can Mustafa Eren ve Dr. Gizem Toktaş Geylani ile birlikte Estelite Güzellik Merkezi’nin kurucuları arasında yer alan Dr. Dilek Şire Eren, PRP (Platalatten Zengin Plazma) uygulamasına yıllardır herkesin bir kulak aşinalığı bulunduğunu belirterek, yeni nesil PRP’lerin artık GRP (Büyüme Faktörlü Platalatten Zengin Plazma) olarak estetik ve güzellik sektöründe tahtını sağlamlaştırdığını ifade etti.
Uygulama, kişinin kendi kanı kullanılarak gerçekleştirildiği için “vampir tekniği” olarak da adlandırılıyor.
DOĞAL GÖRÜNÜM
GRP uygulamasını, “kişinin kendi kanı kullanılarak yapılan PRP’nin yanı sıra ikinci bir tüpe plazmayı tekrar alıp büyüme faktörlerine tabi tutarak etkinliğinin artırılması” olarak tanımlayan Dr. Dilek Şire Eren, yöntemin popülerliğinin, daha doğal görünmek isteyen Hollywood yıldızlarının tercih etmeye başlamasıyla günbegün arttığını belirtti. Eren, “GRP yapılanların, estetik uygulamadan geçtiği kesinlikle anlaşılmıyor. Çünkü son derece doğal bir görünüm elde ediliyor” diye konuştu.
"MADONNA DA YAPTIRDI"
GRP uygulanan ünlüler arasında Madonna’nın da bulunduğunu ifade eden Eren, “GRP yaptıranlar arasında çok sayıda ünlü isim de bulunuyor. Örneğin dünyanın en fazla kazanan sporcularından Tiger Woods, bir kaza sonrası yaralarının çabuk iyileşmesi için GRP yaptırdıktan sonra doping aldığı suçlamasıyla mahkemelik bile oldu” ifadelerini kullandı.
GRP İLE CANLI VE PARLAK CİLT
Kırışıklık, güneş lekeleri ve hatta sivilce izlerini tedavi etmede GRP uygulamalarının son derece iyi sonuçlar verdiğinin altını çizen Dr. Dilek Şire Eren, “GRP, enjekte edildiği bölgede hızlı bir iyileşme süreci başlatarak derinin yenilenmesini tetikliyor. Böylece problemleri azaltıp, daha canlı ve parlak bir cilt olmasını sağlıyor” dedi.
SAÇ EKİMİNDE DE KULLANILIYOR
Estelite Güzellik Merkezi uzmanlarından Dr. Dilek Şire Eren, GRP’nin aynı zamanda saç ekimi yapılmış hastaların idame tedavisinde ve saç dökülme tedavisinde de işe yaradığını belirtti. Eren, GRP uygulaması ile öncelikle saç değişiminin durduğunu, daha sonra zarar görmüş saç köklerinin onarılıp tekrar canlandığını kaydetti.
"FUTBOLCULAR ARASINDA OLDUKÇA YAYGIN"
GRP’nin, yalnızca güzellik için değil, tedavi amaçlı da artık tıp dünyasında yaygın olarak kullanıldığını vurgulayan Eren, şöyle devam etti:
“En fazla kemik, eklem ve bağ dokusunda yararlanılıyor. Bazı futbolcular rutin olarak eklem içine GRP uygulaması yaptırıyor. Böylece sakatlıklara karşı korunuyorlar. Dünyada pek çok spor hekimi de sakatlıkların tedavisinde GRP uygulamalarından yararlanıyor.”
GRP anti-aging için uygulandığında en ideal yaş aralığının 30 ila 55 olduğunu belirten Dr. Dilek Şire Eren, “Medikal ve enjeksiyonlu bir işlem olduğu için iğnelerin girdiği yerde küçük morluklar oluşabilir. Ama genellikle ertesi gün hasta işe gidebilecek görünümde olur. Uygulamalar, genellikle 15-20 gün aralıklı, yaklaşık 3-4 seanstır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.