Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzmandan ezber bozan açıklama: Tip 2 diyabet hastalık değildir

DÜNYA Diyabet Günü'nde konuşan Sağlıklı Zayıflama ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Mustafa Töken, "Tip 2 Diyabet hastalık değildir. Kötü gıdalarla, yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan birçok sağlık sorunlarının başlıca sebebidir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2019 12:48
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2019 12:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzmandan ezber bozan açıklama: Tip 2 diyabet hastalık değildir

Sağlıklı Zayıflama ve Sağlıklı Yaşam Uzmanı Dr. Mustafa Töken, Dünya Diyabet Günü'nde ezberleri bozan bir açıklama yaptı. Tip 1 Diyabetin pankreas fonksiyonlarının yetersizliğine bağlı ciddi bir hastalık olduğuna dikkati çeken Töken, Tip 2 diyabetin hastalık olmadığını söyledi. Tip 2 diyabetin kötü gıdalarla, yanlış beslenme sonucu ortaya çıkan birçok sağlık sorunlarının başlıca sebebi olduğunu vurguladı.


 

ÖNLENEBİLİR BİR SAĞLIK SORUNU


 

Tip 2 diyabetin sadece bir organ veya dokunun fonksiyonlarını bozarak, adı o organ veya doku ile anılan bir hastalık olmadığını ifade eden Töken, “Yüksek şeker içeren, glisemik indexi yüksek gıdaların fazla tüketilmesi, basit şeker ve tatlılar gibi, beyaz un ve unlu mamuller gibi, işlenmiş meyveler, marmelat, reçel ve meyve suları gibi yiyecek ve içeceklerin fazlaca tüketilmesi, tüketilen bu gıdaların çok hızlı sindirilebilir olması sonucu kan şeker seviyesinin yüksek seyretmesi, hiperglisemi dediğimiz kan seker seviyesinin cok yükselmesi ve hipoglisemi dediğimiz kan şeker seviyesinin dusmesi ile seyreden, vücudumuzun tüm sistemlerini olumsuz etkileyen, tüm doku ve organlarda reaksiyonlara sebep olarak fonksiyonlarını bozan beslenme bozukluğu ve hareketsizlik ile ortaya çıkan ciddi ama önlenebilir bir sağlık sorunudur” dedi.


 

KİŞİYE ÖZEL BESLENME MODELİ


 

Tip 2 diyabetin kişiye özel, doğal gıdalarla yeterli, dengeli, düzenli bir beslenme modelinin uygulanması, alkol ve şekerin terk edilmesi, fiziksel aktivite artışı ile birlikte yüzde 100 normal değerlerde seyreden kan şeker seviyesi sağlandığını ve ilaç dahi kullanma gerektirmeyecek düzelme gösterdiğini vurgulayan Töken, “Yüzlerce Tip 2 riyabetli hastalarımızı, kişiye özel doğru bir beslenme ve sağlıklı yaşam modeli ile sağlıklarına kavuşturduk. 14 Kasım Dünya Diyabet gününde herkesi Tip 2 diyabet ile ilgili bilinçlenmeye, bu durumun farkına varmaya, doğal gıdalarla doğru beslenmeye ve fiziksel aktivitesini artırmaya davet ediyorum."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.