Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzman Olmayan Ellere Saç Ektirmeyin

Acıbadem Eskişehir Estetik, Plastik Ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Dr. Gülşah Uslu Yunusoğlu, Plastik Cerrah Ve Hekim Olmayan İnsanlara, Sağlıksız Merkezlerde Ekim Yaptırılmaması Gerektiğine Dikkat Çekti.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 10:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 10:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzman Olmayan Ellere Saç Ektirmeyin
Acıbadem Eskişehir Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Dr. Gülşah Uslu Yunusoğlu, plastik cerrah ve hekim olmayan insanlara, sağlıksız merkezlerde saç ekimi yaptırılmaması gerektiğine dikkat çekti.
Saç ekimi ve yapılan yanlışlar hakkında bilgi veren Dr. Gülşah Uslu Yunusoğlu, saç ekim esnasında da eski köklerin izi doğrultusunda yeni köklerin eklendiğine dikkat çekti. Saç ekimi esnasında açılan kanalların boyutu, yönü, alınan folikül kalitesinin önemli olduğuna dikkat eken Yunusoğlu, “Uzman olmayan ellerde yapılan ekimler sonucu çim adam görüntüsü ihtimali gündeme geliyor. Bu kötü sonuçlardan dolayı kişilerde saç ekiminin sonuçlarıyla ilgili kaygılar oluşuyor. Saç ekimi konusunda uzmanlaşmış ve tecrübe sahibi plastik cerrahlardan detaylı bilgi alınması ve saç ekim sertifikasının sorgulanması gerekiyor” dedi.
“NEŞTERSİZ VE DİKİŞSİZ SAÇ EKİMİ YAPIYORUZ”
FUE tekniği ile ekim yaptığını belirten Dr. Yunusoğlu, “Bu teknikte, mikrocerrahi yöntemle neştersiz ve dikişsiz olarak dökülmeye dirençli olan ense bölgesindeki köklerden ihtiyaç kadar ve belirli bir düzende alınarak açılma olan alanlarda hazırlanan kanallara teker teker yerleştiriyoruz. Bu aşamaların her birinin ayrı bir titizlik ve tecrübe gerektiriyor. Başından sonuna kadar lokal anestezi altında yapılan işlem sonrası kişi taburcu ediliyor. Kişi 2 gün sonra yıkama ve kontrol için geliyor. ilk yıkaması hekim tarafından yapılıyor ve sonraki günlerde nasıl yıkaması gerektiği öğretiliyor. 5 günlük istirahatın ardından kişi normal sosyal ve iş yaşantısına geri dönebiliyor. Başarılı bir ekim yapıldıysa ilk 10 günlük süreçte ekilen saçların uzadığını gözlemleyebilirsiniz. Altıncı aydan sonra ise sağlıklı, düzenli saç büyümesi net bir şekilde gözlemlenebiliyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.