Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uzak-yakın Ve Astigmat Tedavisi: No Touch Laser

Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu Doktorlarından Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, Gözlerdeki Uzak-yakın Görme Ve Astigmat Sorununun Tedavisinde Kullanılan, Göze Dokunmadan Yapılan Lazer Tekniği No Touch Laser İle İlgili Bilgi Verdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2016 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2016 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uzak-yakın Ve Astigmat Tedavisi: No Touch Laser
Gözlerdeki uzak-yakın görme ve astigmat sorununun tedavisinde kullanılan, göze dokunmadan yapılan lazer tekniği No Touch Laser ile ilgili Veni Vidi Göz Sağlığı Grubu doktorlarından Op. Dr. Özer Kavalcıoğlu, bilgi verdi.
TEK SEANSTA UZAK-YAKIN VE ASTİGMAT TEDAVİSİ
Dr. Kavalcıoğlu, No Touch Laser ile ilgili şu bilgileri verdi:
“Lazer tedavisiyle gözlükten kurtulmanın mümkün olduğu artık herkes tarafından bilinmekte.  Bu tedavinin 30 seneden fazla geçmişi var ve tüm dünyada lazer ile gözlükten kurtulma tedavisi olmuş kişi sayısı 35 milyondan fazla. No Touch Laser tedavisiyle hastanın uzak görme sorunu, yakın görme sorunu ve eğer varsa astigmatını kalıcı olarak düzeltmek mümkün. Öte yandan, her hasta lazer için uygun olmayabilir, bunu anlamak için adayın önce testlerden geçmesi gerekir. No Touch Laser tedavisi olmak için 18 yaşından büyük olmak ve gözlük numarasındaki ilerlemenin durmuş olması gereklidir. No Touch tedavisi, daha önceki lazer uygulama tekniklerinden farklıdır. Bu tedavide göze kesi yapılmaz, gözden parça çıkarılmaz, gözün ön yüzeyindeki zar alkolle eritilmez. Sadece hastanın yeşil renkli bir ışığa bakması istenir ve cihazdan çıkan lazer ışığıyla doğrudan tedavi yapılır. No Touch tedavisinde zar kırışması, zarın altında hücre birikmesi türünden, can sıkıcı olabilecek bir takım sorunlar gelişmez. Bu yöntem, göz kuruluğunu kalıcı olarak tetiklemeyen bir lazer uygulama tekniğidir çünkü uygulama sırasında göze kesi yapılmadığı için göz yüzeyindeki sinirler zarar görmez. No Touch, kornea tabakası ince olan gözlerde de yapılabilir ve bu yöntemin en önemli özelliklerinden birisi de gözde kesi yapılmadığı için gözün tedavi sonrasında darbelere karşı dayanıklılığının hiç ameliyat geçirmemiş bir gözle aynı kalmasıdır. LASIK ve benzeri yöntemlerde ise bu maalesef geçerli değildir, LASIK tedavisinden on sene sonra bile gözdeki zarın yerinden ayrılması mümkündür. No Touch tedavisiyle yüksek gözlük numaralarını bile düzeltmek mümkündür, iki göz aynı seansta tedavi edilir ve tedaviden sonra hasta gözleri kapatılmadan evine gönderilir. Hastanın tedavi sonrasında tek yapması gereken şey, iyileşme tamamlanana kadar kendisine verilen göz damlalarını düzgün kullanmak ve kontrol muayenelerine gelmektir.”
NEDEN NO TOUCH LASER?
- Tedavi, göze cihazla temas olmadan ve çok kısa bir süre içinde gerçekleşiyor.
- Uzak-yakın görme bozukluğu ve astigmat tedavisini tek seansta yapabiliyor.
- İnce kornealı hastalara uygulanabiliyor.
- Yüksek gözlük numaralarını düzeltmek mümkündür.
- Tedavi sonrasında göz kuruluğu yaşanmıyor.
- Tedavinin etkisi kalıcıdır.
- Tedaviden kısa süre sonra günlük aktivitelerinize devam edebiliyorsunuz.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.