Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uyumak için bu yöntemleri uygulayın

İZMİR (İHA) – Kaliteli bir uyku için basit önlemler alınabilineceğini belirten ‘özde şifa’ uzmanı Aytuğ İzat, "Baş ve orta parmağımızı göz çukurlarımıza, işaret parmağımızı ise iki kaşımız arasındaki bölgeye bir süre...

Haber Giriş Tarihi: 12.11.2016 11:24
Haber Güncellenme Tarihi: 12.11.2016 11:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İZMİR (İHA) – Kaliteli bir uyku için basit önlemler alınabilineceğini belirten ‘özde şifa’ uzmanı Aytuğ İzat, "Baş ve orta parmağımızı göz çukurlarımıza, işaret parmağımızı ise iki kaşımız arasındaki bölgeye bir süre sıkıca bastırmak uyku haline geçmemizi kolaylaştıracaktır” dedi.
Uykusuzluk, özellikle günlük hayatın verdiği stres nedeniyle pek çok insanda sorun olmaya başladı. İzmir’de yaşayan ‘özde şifa’ uzmanı Aytuğ İzat, uykusuzluğun problem olmadığını ifade ederek bazı yöntemler aktardı. İzat, yetişkinlerin 4.5 veya 7 saat, çocukların ise 8-9 saat uyuması gerektiğini ifade ederek, "Uyku düzensizliğinde az ya da çok uyumak fark etmez, her iki durumda uyku bozukluğuna sebep olur" dedi.
İzat, "Kaliteli uyku uyuyabilmek için günlük hayatımızda uygulayabileceğimiz basit önlemler alabiliriz. Bu önlemlerden ilki diyafram nefesimizi kullanarak bire iki nefesi uygulamaktır. Bire iki nefesi, nefesi içimize çektiğimiz sürecin iki katı oranında dışarı vermektir. Bir diğer yöntem ise üç parmak yöntemidir. Baş ve orta parmağımızı göz çukurlarımıza, işaret parmağımızı ise iki kaşımız arasındaki bölgeye bir süre sıkıca bastırmak uyku haline geçmemizi kolaylaştıracaktır. Alnı sıcak, ayağı serin tutmak ise kaliteli uyku hali için başka bir çözüm yoludur. Alnımıza koyacağımız sıcak bir havlu rahatlamamıza yardımcı olacaktır. Burada dikkat etmemiz gereken ayaklarımızın geçici bir serinliği olmasıdır. Bu durum uyku haline geçerken beynimizdeki kanın aşağı inerek dalakta toplanıp ciğerlerimizde yenilenmesine sebep olur. Böylece uykuya geçiş zamanımız kolaylaşır" dedi.
Aytuğ İzat, "Uykumuz bölündüğü zamanlarda ’Neden uyuyamıyorum?’ diye beynimize baskı yapmamız daha çok uykusuzluk yaratır. Uyku arasında uyanan kişi onu rahatlatan eylemler de bulunması halinde uykuya geçmek süreci daha kolay olur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.