Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uygun tedavi ile bacağı kesilmekten kurtuldu

Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Diyabetik Ayak Birimi’nde diyabete bağlı ayağında oluşan yaralar nedeniyle 56 gündür tedavi gören ve ayağını kaybetme ihtimali olan Adnan Karaman (66), uygulanan tedavi ile hızla iyileşti.İzmir Buca’da...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 11:06
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 11:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uygun tedavi ile bacağı kesilmekten kurtuldu
Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi Diyabetik Ayak Birimi’nde diyabete bağlı ayağında oluşan yaralar nedeniyle 56 gündür tedavi gören ve ayağını kaybetme ihtimali olan Adnan Karaman (66), uygulanan tedavi ile hızla iyileşti.
İzmir Buca’da oturan ve 15 yıldır diyabet hastası olan Adnan Karaman’da yeterli diyabet kontrolü sağlanmadığı için ayak yaraları oluştu ve hızla ilerleyen yara dört günde hastanın hayatını tehdit eder hale geldi. Buca Seyfi Demirsoy Diyabetik Ayak Birimi’ne başvuran Karaman’ın yatışı yapılarak tedavisine başlandı. Yoğun tedavi sonucunda enfeksiyon bir hafta gibi rekor sürede tedavi edildi. Toplam 56 günün sonunda yaraları kapanan hastaya çorap seçimi dahil tüm eğitimler verildi.
"Umudumu kesmiştim"
Yakınları ile birlikte hastanede uzun süre kalan, etkili tedavinin yanı sıra gördüğü ilgi ve yaklaşımlardan da oldukça memnun olan Adnan Karaman “Kliniğe geldiğimde ’kesilebilir’ denen bir diyabetik ayağım vardı. Yaralarım oldukça derin ve kötüydü. Ben bile umudumu kesmiştim ama 56 günün sonunda ayağım hızla iyileşti, toparladı. Burada uygulanan tedaviler, diyetisyenin önerileri, diyabet hemşirelerimizin eğitimi, her gün uygulanan yara bakımları, güler yüz, kısacası her şey sayesinde bugünlere geldim. Böyle bir kliniği hastaneye kazandırdığı için öncelikle doktorum Serhat Uysal’a ve tüm ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.
"Hayatını tehdit eden bir enfeksiyonu vardı"
Diyabetik Ayak Birimi Sorumlusu Uzm. Dr. Serhat Uysal ise "Adnan Bey’in ilk başvuru sırasında ayağının kaybına sebep olabilecek hatta hayatını tehdit eden bir enfeksiyonu vardı. Takibinde hastanın da uyum sağlaması ile birlikte, enfeksiyonu kontrol altına aldık. Devam tedavisi amacıyla tanı ve tedavi rehberlerinin önerisi doğrultusunda tedavi süresini tamamladık. Hastamızda tehlikeli dönemi atlattıktan sonra olası zararlar açısından ayrıntılı taramalar yaptık. Bu taramalar sırasında hastamız, Podiatri ve hatta psikoloji açısından ayrıntılı olarak değerlendirildi. Son aşamada elimizle tabanlık bile yaptık. Şu an gayet sağlıklı bir şekilde hastamızı taburcu etmek üzereyiz” diye konuştu.
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Hilmi Güngör de şunları söyledi: “Türkiye’de kendi alanındaki ilklerden biri olan Diyabetik Ayak Kliniğimizin açılışını Mart ayı içerisinde yapmıştık. Açılıştan bugüne kadar geçen süre zarfında kliniğimizin çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam ediyor. Diyabetik ayak, diyabet sonucu oluşan zor bir hastalık. Tedavisi zor ve disiplinler arası çalışmayı gerektiriyor. Bu amaçla yola çıktığımız kliniğimiz meyvelerini vermeye başladı. Umarım böyle güzel haberler diğer hastalarımız için de geçerli olur. Sanırım yavaş yavaş hedeflerimize ulaşıyoruz. Adnan Karaman ve ailesine çok çok geçmiş olsun diliyorum. Memnuniyetleri bizim için çok önemli. Hastalarımızın böyle güzel sonuçlar almış olmalarını görmek çok güzel.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.