Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

UÜ Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı Akredite Oldu

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı, Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH) tarafından akredite edildi.Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH)...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
UÜ Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı Akredite Oldu
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı, Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH) tarafından akredite edildi.
Federation of European Societies for Surgery of the Hand (FESSH) tarafından akredite edilen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı El Cerrahisi Bilim Dalı, ’el travma merkezi’ haline gelmiş oldu. UÜ Tıp Fakültesi’nin akreditasyon belgesi 2016-2018 yılları arasında geçerli olacak. UÜ Tıp Fakültesi El Cerrahisi Bilim Dalı ve Türk El ve Üst Ekstremite Cerrahisi Derneği Başkanı Prof. Dr. Tufan Kaleli, “El cerrahisi ülkemizde gelişmekte olan bir dal. Bu alanda henüz yeterli sayıda uzman yok. Ancak, Sağlık Bakanlığı açtığı yan dal sınavlarıyla uzman sayımız gittikçe artıyor. Bilim dalımız, EMOT Hastanesi ile birlikte, Türkiye’de akredite olan ilk iki merkezden biri oldu. Bu, üniversitemiz ve tıp fakültemiz için büyük başarıdır" diye konuştu.
Kaleli, "FESSH bünyesinde yaptığımız çalışmalar sonucu diğer merkezlerin de akredite olmasında büyük rol oynadık. Uludağ Üniversitesi ile birlikte ülkemizde akredite olmuş 6 merkez bulunmaktadır. Akredite edilmemizin, el cerrahisinin bölgemizde daha da tanınmasına, gelişmesine, hizmet kalitesinin artmasına ve genç hekimlerin yan dal tercihlerinde rol oynamasına katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.