Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç:

Cinsel Sorunların Sanılanın Aksine Toplumda Daha Sık Görüldüğünü Bildiren Koru Ankara Hastanesi Üroloji Kliniği Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, Bu Zamana Kadar Görünen En Büyük Sorunun Cinsel Fonksiyon Bozukluğunun Doktora Danışılmaması Olduğunu Belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 10:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 10:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç:
Cinsel sorunların sanılanın aksine toplumda daha sık görüldüğünü bildiren Koru Ankara Hastanesi Üroloji Kliniği Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, bu zamana kadar görünen en büyük sorunun cinsel fonksiyon bozukluğunun doktora danışılmaması olduğunu belirtti.
Cinsel sorunlarınızı doktorunuzla paylaşmaktan çekinmeyin uyarısında bulunarak,Kıraç, 40 yaşını geçmiş erkeklerde neredeyse yüzde 60 oranında cinsel fonksiyon bozukluğu görüldüğünü bildirdi.
Dr. Mustafa Kıraç, yaş ilerledikçe bu sıkıntının görülme sıklığının arttığını, bu hastalıklar için kişinin sahip olduğu komorbiditeler yani ek rahatsızlıklar ciddi risk taşıdığını bildirdi. Kılıç, "Özellikle sertleşme sorunu için baktığımızda şeker hastalığı, tansiyon hastalığı, ileri yaş, kullanılan ilaçlar, damar sertliği, sigara ve alkol tüketimi, dengesiz beslenme, obezite ve sedanter yaşam ciddi oranda risk oluşturmaktadır” dedi.
Cinsellik ve sağlam bir cinsel aktivitenin çiftlerin mutluluğu için çok önemli olduğunu belirten Koru Ankara Hastanesi Üroloji Kliniği Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, “Öncelikle söylemeliyim ki artık bu tür cinsel sağlık sorunlarının tedavisinde çok farklı alternatif tedaviler mevcut. Bu gün için sorunların ne olduğu konusunda ayrıntılı sorgulamalar, ayrıntılı tetkikler ve analizler söz konusu. Bu tür sorunlarda artık ürologlarda bilinçli hale gelmiş durumdalar. Sadece bu tür sorunları inceleyen androloji ve seksoloji bilim dalları ve yalnızca bu bilim dallarıyla uğraşan hekimler mevcut” diye konuştu.
Tedavi alternatifleri arasında güncel olarak kullanılan yeni ve zararsız ilaçların yanında, penise uygulanan şok tedavisi, PRP, penis kan akımını arttıran ultraviyole tedavileri gibi yeni tedavilerin de mevcut olduğunun altını çizen Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kıraç, “Biz kliniğimizde bu yöntemlerin her birini başarı ile uygulamaktayız. Özellikle PRP ve Light Therapy umut vadeden yeni ve zararsız yöntemler olarak öne çıkmaktadır. Bu iki tedavi seanslar halinde tamamen poliklinik ortamında uygulanmaktadır” diye belirtti.
Cinsel sorunların tedavi edilebildiğini vurgulayan Doç. Dr. Mustafa Kıraç, kişinin karamsarlığa kapılarak kendisini tedavi başarısızlığı gibi bir sonuca şartlanmasını gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. “Elbette herkesin hayatı boyunca bu tür rahatsızlıklara yakalanma olasılığı vardır” diyen Doç. Dr. Mustafa Kıraç, sorunların iyi analiz edilmesi ve uygun tedavi metotları ile tedavi edilmesinin artık kolay olduğunu sözlerine ekledi.
Basit bir tedavi ve öneri ile çiftlerin cinsel hayatının kabus olmaktan çıkabileceğini söyleyen Doç. Dr. Mustafa Kıraç, “Doktora cinsel sorunlarınız için başvurun ve bilgi almaktan, muayene olmaktan çekinmeyin. Bu sorun sadece sizde yok” şeklinde konuştu.
Doç. Dr. Mustafa Kıraç sözlerini şöyle sürdürdü;“Son olarak cinsel fonksiyon bozukluklarını önlemek için bazı önerilerim olacak. Düzenli uyuyun, hergün 45 dakika tempolu yürüyüş yapın, sigarayı kesinlikle bırakın, şeker hastalığınız varsa kesinlikle kontrol altına alın ve en önemlisi doktorunuza başvurmakta tereddüt etmeyin.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.