Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Urartu Göz’de şaşılığa son

Urartu Göz’de yaklaşık 1,5 dakikada yapılan butoks yöntemi ile şaşılığa son veriliyor.Van ve bölge halkına teknolojinin son ürünleri ile en iyi hizmeti sunan Urartu Göz, yaklaşık 1,5 dakika süren butoks uygulaması ile şaşılığa son...

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 10:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 10:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Urartu Göz’de şaşılığa son

Urartu Göz’de yaklaşık 1,5 dakikada yapılan butoks yöntemi ile şaşılığa son veriliyor.

Van ve bölge halkına teknolojinin son ürünleri ile en iyi hizmeti sunan Urartu Göz, yaklaşık 1,5 dakika süren butoks uygulaması ile şaşılığa son veriyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Urartu Göz Kurucusu Operatör Dr. Atilla Yazıcıoğlu, şaşılığın; karşıya bakışta gözlerin birbiri ile olan paralelliğinin kaybolması durumu olduğunu belirterek, şaşılığın birçok türünün olduğunu söyledi. Şaşılığın oldukça kapsamlı bir hastalık grubu olduğunu ve daha çok ilaç, gözlük ve cerrahi olarak tedavisinin olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “Kliniğimizde yaklaşık 3 yıldır özellikle bazı şaşılık türlerinde uyguladığımız butoks uygulaması ile yüz güldürücü sonuçlar alabilmekteyiz. Çünkü hastaya genellikle genel anestezi vermek gerekmiyor ve yaklaşık 1,5 dakika süren bir işlemin ardından hasta kalkıp evine gidebiliyor. Bunun yanında herhangi bir anestezi alınmadığı için gözün zarları ve kasları açılıp kesilmediği için uygun hastalıkta ve özellikle kas felci olan hastalarda daha çok uyguladığımız bir durumdur. Dolayısıyla uygun hasta ve hastalıkta uygulandığı zaman çok yüz güldürücü sonuçlar alabilmekteyiz. Biz bunu daha çok şeker ve tansiyon hastalarında, sonradan gelişen paralitik ya da felçli şaşılık da diyebileceğimiz şaşılık türlerinde uyguluyoruz. Çünkü bunlarda beyindeki kasa gelen sinir altı ay içerisinde düzeldiği için bir cerrahi yaptığımız zaman ikinci bir cerrahi gerekir. Fakat butoks uygulaması, felçli kasın karşısındaki kasa uygulandığı zaman, bu hastayı en az 4 aylık bir süreyle rahatlatmakta ve herhangi bir ameliyata gerek kalmadan hastada meydana gelen çift görmeler ortadan kalkmaktadır” dedi.

Dünyada 30 yıla yakındır butoks uygulamasının uygulandığını dile getiren Yazıcıoğlu, “Kliniğimizde de 3 yıldır uyguladığımız butoks uygulaması, hastaların normal sosyal hayatına anında dönmesini sağlıyor. Bu uygulamayı çocuklarda da meydana gelen bazı şaşılık türlerinde uygulayabilmekteyiz. Çok kolay ve uygulanabilir bir yöntemdir. Dolayısıyla diğer butoks yöntemleri ile birlikte ilimize böyle bir yeniliği de getirdik. Halkımıza, memleketimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.