Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üniversite Hastanesinde Aynı Anda İki Karaciğer Nakli Yapıldı

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, aynı anda iki canlı karaciğer nakil ameliyatı yapıldı.Harran Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi tarafından Osmanbey Yerleşkesinde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi...

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2016 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 14.06.2016 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite Hastanesinde Aynı Anda İki Karaciğer Nakli Yapıldı
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde, aynı anda iki canlı karaciğer nakil ameliyatı yapıldı.
Harran Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkezi tarafından Osmanbey Yerleşkesinde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni yerinde ilk kez yapılan nakil ameliyatlarına Malatya İnönü Üniversitesi’nden de bir ekip destek verdi.
ÜNİVERSİTE HASTANESİNDEN EN BÜYÜK TIBBİ BAŞARI
Organ naklinin 20. yüzyılın ikinci yarısında gerçekleştirilmiş en büyük tıbbı başarı olduğunu söyleyen Harran Üniversitesi Karaciğer Nakli Merkez Sorumlusu Doç. Dr. Abdullah Özgönül, “Üniversitemiz Karaciğer Nakli Birimi, 2014 yılından bu yana hizmet vermektedir. Çok yeni ve yaşı küçük olmasına rağmen hızla gelişmeye devam etmekte ve Şanlıurfa’da bu konudaki eksikleri gidermeye çalışmaktadır. Hastanemizin yeni yerleşkeye geçmesi, teknolojik ve nitelikli insan gücünün eklenmesi, her konuda yardımcı bir yönetim anlayışının devreye girmesi ve bu yönetim kadrosunun her konuda birimimizi desteklemesi sonucunda kısa sürede oldukça yol alacağımızı ümit etmekteyiz” şeklinde konuştu.
"YENİ BİR BAŞARIYA İMZA ATILMIŞTIR"
2014 yılından bu yana 5 canlı karaciğer nakline imza attıklarını söyleyen Doç. Dr. Özgönül, "Ünitemiz, polikliniği, servisi, koordinatörü, 80 yakın takipli hastası ve bu konuda eğitimli öğretim üyeleri ile hizmet vermektedir. Birimimiz aynı anda 4 ekip ile 2 canlı karaciğer naklini gerçekleştirerek yeni bir başarıya imza atmıştır. Bu başarıda bize her türlü desteği veren rektörlüğümüze, başhekimliğe, Malatya ekibine, cerrahi ve anestezi öğretim üyelerimize, koordinatörümüze ve ameliyathane çalışanlarına teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
"HARRAN TIP İÇİN BÜYÜK BAŞARI"
Yapılan karaciğer nakli ile ilgili konuşan Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Prof. Dr. Sezai Yılmaz, “Dünyanın birçok yerinde aynı gün iki ayrı karaciğer nakli yapılması olağanüstü bir iştir. Bu olağanüstü başarıyı Harran Tıp gerçekleştirmektedir” ifadelerini kullandı.
Harran Tıp’ta yapılan bu ameliyatların önemine dikkat çeken Prof. Dr. Yılmaz, “Bugün Şanlıurfa Harran Üniversitesinde iki ayrı canlı vericili karaciğer nakil ameliyatı gerçekleştiriliyor. Bu ameliyatı Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı ile İnönü Üniversitesi organ nakil ekibi ile birlikte gerçekleştiriyor. Harran Üniversitesi bu işi organize etmesi, buna uygun bir ekip çıkarması gerçekten çok büyük bir başarıdır. Üniversite yönetimini ve tüm emeği geçenleri tebrik ediyorum. Burada yapılanlar, önümüzdeki yıllarda Harran Üniversitesinde daha iyi işler yapılacağının bir göstergesidir” diyerek Harran Tıp’ın gelecekte başarısına dikkat çekti.
Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Uzunköy ise yaptığı açıklamada, “Aynı anda iki vaka aldık bu büyük bir başarıdır. Bu başarıda tabiki bizlere her zaman destek olan başta Rektörümüze, Başhekimimize ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Osmanbey Yerleşkesinde bulunan Araştırma ve Uygulama Hastanesi yeni yerinde ilk kez yapılan nakil ameliyatları, 7 yıllık siroz hastası Murat Akıllı’ya ve Suriye uyruklu 10 yıllık hasta İsmail El İbrahim’e başarıyla uygulandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.