Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Randevu Listesi haberleri ile ilgili açıklama

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, hastanede randevu listesi ile ilgili yapılan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özdil, yaptığı açıklamada, "Bu haberlerin hastanemizin başarısını perdeleme...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil, hastanede randevu listesi ile ilgili yapılan haberlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Özdil, yaptığı açıklamada, "Bu haberlerin hastanemizin başarısını perdeleme amaçlı oludğu kanaatine varılmıştır" dedi.
Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. Kamil Özdil tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle: "12.07.2016 - 13.07.2016 ve 14.07.2016 Tarihlerinde Sağlık Bilimleri Üniversitesi Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanemize yönelik ‘Devlet Hastanesinde Randevu Listesi Skandalı’ başlıklı mükerrer aynı içerikli ve yanlı haberlerin medyada yer alması üzerine aşağıdaki bilgi notu hazırlanmasına gerek görülmüştür.
Hastanemiz yeni açılan binası ile birlikte Anadolu yakasının en büyük hastanesi olmuştur. 10.04.2016’da Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılan Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binamız alanında en modern ve yüksek kapasiteye sahip sağlık tesislerinin başında yer almaktadır. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanemize günde ortalama 6500-7000 hasta başvurmakta olup bunlardan ortalama 1700’ü acil hastadır.
Kadın Doğum polikliniğimize günde 400-450 civarında hasta başvurmakta ve bu hastalarımızın muayeneleri itina ile yapılmaktadır. Bu hastalarımızın yüzde 70’i merkezi randevu sistemi (MHRS) yoluyla kalan yüzde 30’u randevusuz başvuru ile muayene edilmektedir. Dünyada bütün gelişmiş ülkelerde sağlık hizmetleri randevu sistemi üzerinden yürütülmektedir. MHRS sistemi bu çerçevede geliştirilmiş son derece ileri bir sistemdir. Hastanemizde bu yüzde 30’luk kotanın ayrılmasının gerekçesi de evinde telefon veya interneti olmayan randevu alamayacak konumda olan hastalarımıza yardımcı olmak amaçlıdır. Ancak bayram tatili olan 9 gün boyunca polikliniklerin kapalı olması nedeniyle oluşan geçici yoğunlaşma döneminde hastane idaremizin bilgisi ve onayı dışında hastaların kendi arasında oluşturduğu iddia edilen listeler konusundaki spekülatif ve pek çok çarpıtmayı içeren haber, öz veriyle hizmet veren hastane çalışanlarımızı ve sistemi hedef göstermiştir ve itibarsızlaştırma amaçlıdır. Bunun bir örneği de art niyetli kalabalık bir grubun cep telefonu eşliğinde kendilerine yardımcı olmak isteyen Başhekim yardımcılarına hakaretler yağdırmaları ve provakatif davranışlar sergilemeleridir.
İddialara madde madde cevap verecek olursak:
- Hastane idaresine ulaşılamadığı ve senaryolaştırılmış görüntüler eşliğinde belirtilen ifadeler tamamen gerçek dışıdır. Bahsi geçen konuda tarafımıza herhangi bir soru sorulmamıştır. Kamuoyuna her türlü bilgi şeffaf şekilde paylaşılmaktadır. Ayrıca kamu kurumlarında bilgilendirme ve basın açıklaması belirli prosedürlere tabii olduğundan ivedi bir yanıt verilememiştir.
- Aylarca sonrasına randevu verildiği iddiası tamamen asılsızdır. MHRS randevu sisteminde en uzun randevu verilebilme süresi 15 gündür. Hastanemiz ilgili günlerde ortalama 3932 MHRS kapasitesi açmış olup, randevu alanlardan sadece 2593 hasta muayene gelmiş, 1339 hasta muayene olmaya gelmemiştir. Randevusuz hastalar eğer MHRS’ye başvurmuş olsaydı belirtilen saatlerde rahatlıkla muayene olacaklardı.
- Vatandaşlarımızın bir kısmı evinden 182’nolu telefon hattı üzerinden ve internetten randevu olma opsiyonunu yeterince kullanamamakta olup o gün derhal muayene olmak için kendilerince yöntemler geliştirmişlerdir. Bu yöntemler hastanemizin bilgisi dışındadır.
- Ayrıca bahsi geçen günde sadece 2 poliklinik açık olduğu belirtilmiş bu iddia tamamen asılsızdır. Çünkü o gün 8 kadın doğum polikliniği ana hastanemiz de, 2 kadın doğum polikliniği de semt polikliniklerimizde 488 kadın doğum hastasına hizmet vermiştir.
- Boş bir oda bulunarak içeride doktor olmadığı haberleştirilmiş, oysaki o gün içerisinde doktor olan poliklinikler görmezden gelinmiştir ve 4 polikliniğimiz jinekoloji alanında 4 polikliniğimizde sadece gebe hastalarına tüm gün hizmet vermiştir.
- Kadın doğum sadece gebe muayenesi değil aynı zamanda kısırlık, jinekolojik enfeksiyonlar, adet düzensizlikleri, rahim ve yumurtalık kanserleri gibi pek çok konuda hizmet veren bir branştır.
Sonuç olarak bu bilgiler ışığında bakıldığında her türlü modern randevu sistemine sahip ve dünyaya örnek gösterilen sağlık sistemi içerisinde bir kısım vatandaşlarımızın sistemi yeterince kullanamaması ve bayram sonrası oluşan geçici yoğunluğu da fırsat bilerek yapılan haberler çok sayıda çarpıtma ve senaryolaştırılmış sahneler içermektedir. Bu tür asılsız haberlerin; kemik iliği nakil merkezi, onkoloji ve radyasyon onkolojisi, pek çok pediatrik ve jinekolojik yan dal merkezini de bünyesine katarak son derece ileri bir merkez olma yolunda ilerleyen hastanemizin başarısını perdeleme amaçlı olduğu kanaatine varılmıştır.
Bu dönemde ve her zaman tüm çalışanlarımız ve idaremiz vatandaşlarımıza itina ile hizmet vermek azmindedir. Hastanemize poliklinik için başvuran ve aciliyeti olan hastalarımız için acil servisimizde 24 saat hizmet vermektedir".
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.