Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ümit’li prematüre bebekler için özel program

Dünya Prematüre Günü nedeniyle Özel Ümit Hastanesi’nde prematüre doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi. Gerçekleşen etkinlikte konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şadi İdem, prematüre bebeklerin ailelerini tebrik...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ümit’li prematüre bebekler için özel program
Dünya Prematüre Günü nedeniyle Özel Ümit Hastanesi’nde prematüre doğan bebekler ve aileleri bir araya geldi. Gerçekleşen etkinlikte konuşan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Şadi İdem, prematüre bebeklerin ailelerini tebrik etti.
Eskişehir’deki ve bölgedeki en önemli yeni doğan bakım ünitelerinden birine sahip olduklarını söyleyen Dr. İdem, her geçen gün yenikleri takip ederek eksikleri tamamladıklarını belirtti. İdem, “Hastanemiz 2010 yılında açıldı. Bu 6 yıllık süre içerisinde toplamda yaklaşık 3 bin bebeği yenidoğan ünitemizde takip ettik. Bunlar içerisinde 200’e yakın 1500 gram ve altındaki ağırlıkta bebeğimiz oldu. Erken doğumlarda gözde, beyinde, solunumda bir hasar tehlikesi oluyor. Taburcu olduktan sonra da bu kaygılar olabiliyor. Bunun çok büyük bir gururla söylemek istiyorum ki başarı oranımız çok çok iyi durumda” diye konuştu.
Prematüre doğumlarda ailelerin çabası ve hastaneyle ortak bir çaba ve uyumlu bir sürecin önemine vurgu yapan İdem, “Bu süreçte gösterdikleri sabırdan dolayı ailelere özellikle teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra prematüre doğan bebekler için bir doğum günün pastası kesildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.