Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uluslararası Bütünleşik Sağlık Kongresi ve Health Expo Fuarı

Uluslararası Bütünleşik Sağlık Kongresi ve Health Expo Fuarı başladı.Açılışa, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç....

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2016 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2016 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uluslararası Bütünleşik Sağlık Kongresi ve Health Expo Fuarı başladı.
Açılışa, TC Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Alper Cihan, İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Kemal Memişoğlu, SGK Başkan Yardımcısı ve Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) Başkanı Dr. Orhan Koç ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı genel sekreterler, hastane yöneticileri, başhekimler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yöneticileri, özel ve kamu sağlık kurumları temsilcileri ve sağlık sektöründe hizmet veren bir çok firma ile dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş, "Bu bütünleşik sağlık ve bakım kongresi, özellikle engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın sağlık hizmetleri konu aldığı ve evde sağlık hizmetlerinin şuandaki yapısı ve çalışmalar hakkında bilgiler veriliyor. Daha çok yaşlılarımıza, engellilerimize sağlık hizmetlerinin yerinde evde veya onların faydalanması gereken cihazların temini konusunda değerlendirme yapılan bir kongredir" dedi.
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) Başkanı Orhan Koç da, "Kongremizin ana temasında engellere çözüm, rehabilitasyon var. Türkiye’de son 13 yılda uygulamış olduğumuz sağlıkta dönüşüm programının ve paralelinde sosyal güvenlik kurumunun reformu ile birlikte genel sağlık sigortasının tüm vatandaşlarımıza erişimi sağlanmış oldu. Eş zamanlı olarak, engelli bireylerimize ve rehabilitasyon ihtiyacı olan bireylerimize yönelik yapılan hizmetlerle birlikte Türkiye’de akademik bilgi birikiminin hizmet sektörüyle buluşması ve tıbbi cihaz, yerli tıbbi cihaz üreticilerimizle birlikte yerli ve milli teknolojisi noktasında çok önemli bir ev sahipliği yaptık. Burada şuan 220’ye yakın akademisyenin konuşmacı olduğu 20’ye yakın sempozyum kursunun olduğu ve bütünleşik sağlık bakım kongresinin olduğu sektöründe üretici firmaların da stantlarında ürünlerin pazarladığı ve bu şekilde de akademisyenlerle kullanıcılarla bu ürün üzerindeki ARGE faaliyetlerinde gibi ihtiyaçların tespiti çözülmesinde oluşturulan bir program" dedi.
“8 günde 155 ameliyat 6 bin muayene”
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dernekleri Federasyonu (SADEFE) ve Tüm Afrika’nın Dostları Derneği (TADD) çalışmaları ile organizasyonun içinde bulunduğunu belirten Bayrampaşa Devlet hastanesi Yönetici ve Başhekimi Op. Dr.İbrahim Ulusoy, Afrika’nın çeşitli bölgelerinde gerçekleştirdikleri sağılık hizmetlerin önemini vurguladı. Op. Dr. Ulusoy dernek çalışmaları kapsamında Afrikalı vatandaşlara yapılan yardımları şu sözlerle anlattı; “Uganda, Çad, Nijerya ve yine Afrika’nın değişik bölgelerinde, ülkemizin şefkatli yüzünü merhametli yüzünün gösterecek çok güzel hizmetlerde bulunduk. Bundan dolayı son derece mutluyuz huzurluyuz. Sağlık hizmetleri dışında ekonomi, eğitim, sosyal alanında da çok muazzam yardımlarda bulunuyoruz. TADD olarak yakın inşallah yakın zamanda Çad’da da hedefimiz ve Afrika’nın değişik bölgelerinde sağlık hizmetleri ve organizasyonlarında bulunmak. En son Uganda’daydık 8 günlük çalışma sürecinde 155 ameliyat 6 bin yakın hastayı muayene etmekle şereflendik. 100 üzeri sünnet yaptık. Yüzlerce hastanın dişini çektik, tedavilerini yaptık son derece mutlu ve mesut bir şekilde ülkemize döndük” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.