Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi

ANTALYA (İHA)– Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Başbozkurt, Türkiye’nin ortopedi ve travmatoloji alanında dünya standartlarında olduğunu söyledi.Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin...

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ANTALYA (İHA)– Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği (TOTBİD) Başkanı Prof. Dr. Mustafa Başbozkurt, Türkiye’nin ortopedi ve travmatoloji alanında dünya standartlarında olduğunu söyledi.
Türk Ortopeti ve Travmatoloji Birliği Derneği’nin (TOTBİD) düzenlediği 26. Ulusal Türk Ortopedi ve Travmatoloji Kongresi Antalya’nın Belek bölgesinde devam ediyor. TOTBİD Başkanı Prof. Dr. Mustafa Başbozkurt, Kongre Başkanı Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Biçimoğlu ve Kongre Genel Sekreteri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Yalçın Yüksel, kongre hakkında bilgi verdi.
TOTBİD’in Türkiye ile Avrupa arasında köprü görevi gören coğrafik bir yapıda olduğunu savunan Başbozkurt, “TOTBİD’de buna paralel olarak hem Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji Federasyonu’nun etkili üyesi olması hem de Asya-Pasifik Ortopedi Federasyonu’nun aktif bir üyesi olması nedeniyle herkes arasında etkin bir şekilde geçiş ve bağlantı sağlamaktadır. Bu açıdan da takdir edilecek olursa dünyada saygın yeri olan bir dernektir. Bu yaptığımız kongreler gene ciddi şekilde eğitim katkısı sağlayacaktır. Ülkemizde de yurt dışından gelen yabancıların bilgi paylaşımı yaptığı büyük bir arenadır. Burada ayrıca kurslar verilmekte. İki yıldan beri kadavra kursu da yapmaktayız. Bunu dermek olarak tamamen kendi imkanlarımızla yapmaktayız. Bu şekilde amacımız genç meslektaşlarımızın ortopedi ve travmatoloji alanında en iyi şekilde yetişmelerini sağlamaktır" dedi.
Prof. Başbozkurt, “Sağlık endüstrisinin gelişimine paralel olarak ortopedik tedavilerde ciddi aşamalar sağlanmıştır. Bugün gururla ifade edebilirim ki ülkemizde gerek tanı gerek tedavi de ortopedi ve travmatoloji alanı olarak dünya standartlarındayız. Bunu kesinlikle başarıyla uygulayan merkezlerimiz mevcuttur. Sağlık Bakanlığı da gerçekten çok ciddi yatırımlar yapmıştır. Her alanda olduğu gibi ortopedide de, Eğitim Araştırma Hastanesi Hastaneleri de üniversitelere paralel olarak gelişimi sağlamıştır. Biz de dernek olarak her zaman bunları koordine ederek özellikle Sosyal Güvenlik Kurumu ile bağlantılı olarak çalışıyoruz. Kayıt sistemleri ülkemizde ciddi alanda kaliteli malzemelerin bulunmasını sağlama açısından biz de önerilerimizi ilgili kurumlara koordine ederek sunuyor ve bunları sağlamaktayız. Bu kongremize de Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan yetkili arkadaşlarımız geldi koordineli çalışıyor, ortak konferanslar veriyoruz” diye konuştu.
Kongre Başkanı Karabük Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Biçimoğlu ise yeni doğan bebeklerin kalça çıkıkları hakkında bilgi verdi. Biçimoğlu, “Ailesinde kalça çıkığı olanlar aksayan topallayan insan olabilir. Akraba evliliklerinden olabilir. Bu sürede doğumdan bir ya da bir buçuk ay içerisinde mutlaka bir ortopediste muayene ettirin, tektik yaptırın. Ultrasonogeafi yapılabilir hiç bir zararı yoktur en etkili, en net tetkiktir. 4,5 ay geçerse cerrahi müdahale edilmek zorunda kalınır. Ben bunları ısrarla öneriyorum yeni doğumlarda kalça kısımlarında daha sık görülüyor aileler bunlara dikkat etmelidir” dedi.
Kongre Genel Sekreteri Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Halil Yalçın Yüksel de “Kongrede ülkemizin durumunu da dikkate alarak güncel konuşmaları değerlendirmeyi tercih ediyoruz. Ülkemizin genelinden gelen tüm ortopedistlere mevcut bulundukları bölgelerde bu güncel olan konularla ilgili bilgi verilmesini sağlıyoruz. Kitlesel yaralanma konuları ele alınıyor. Terör olaylarının ülkemizde artış göstermesinden dolayı kitlesel yaralanmalar başlığı altında bu tür olaylarla ilgili bulundukları bölgelerde ortopedist meslektaşlarımızın bu konularda nasıl yaklaşım göstereceğine dahil bilgilendirmeler için bir takım oturumlar yapılıyor. Trafik kazaları her zaman ülkemizin gündem maddesi. Trafik kazalarıyla ilgili yaralanmalarda neler yapılması gerektiğine dair oturumlar yapılıyor. Bunlar tamamen katılan meslektaşlarımızın güncel sorunları burada ortaklaşa tartışmaya açılması ve gittikleri hizmet verdikleri bölgelerde daha sağlıklı hizmet sunmalarına yönelik. Katılımcıların güncel bilgilerini ilerletmek, bilgilendirmek, yapılan kongrelerin maksadı da aynı. Umarım herkes için faydalı ve güzel bir kongre geçiririz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.