Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Uludağ Üniversitesi dünya tıp literatürüne girdi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan doktorlar geliştirdikleri Skorlama Yöntemi ile dünya tıp literatürüne girmeyi başardılar.Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr....

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 10:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 12:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Uludağ Üniversitesi dünya tıp literatürüne girdi

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde görev yapan doktorlar geliştirdikleri Skorlama Yöntemi ile dünya tıp literatürüne girmeyi başardılar.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç, Doç. Dr. Berna Akova Budak ve Prof. Dr. Ahmet Tuncer Özmen’in aynı fakülteden Tıbbı Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri Prof. Dr. Beyza Ener, Doç. Dr. Oktay Alver, Uzm. Dr. Nazmiye Ülkü Tüzemen ile yaptıkları " A Clinical Scoring System for Diagnosis of Ocular Demodicosis " isimli çalışmaları, Uludağ Üniversitesinin adı ile dünya tıp literatüründe yer alma başarısı gösterdi.

Demodex isimli akarların kirpiklerde ve göz yüzeyinde meydana getirdiği değişiklikleri inceleyen çalışma ekibinden Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri Uzm. Dr. Sertaç Argun Kıvanç ve Doç. Dr. Berna Akova Budak daha önce ortaya koyulmamış bir klinik skorlama geliştirerek, skorlamaya "Uludağ Oküler Demodikozis Klinik Skorlaması (UODS)" adını verdiler. Dünyada oküler demodikozis tanısı için geliştirilen ilk klinik skorlama olma özelliği taşıyan bu çalışmanın sonuçları ile hastalara daha kolay ve hızlı tanı koyma ve daha doğru tedavi başlama imkanı sağlanabilecek.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.