Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Üç boyutlu estetik dönemi

Üç boyutlu simülasyon teknolojisi sayesinde hastalar her hangi bir estetik müdahaleyi öncesinde olmuş gibi görüyor ve kafasındaki soru işaretlerini gideriyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2017 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2017 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Üç boyutlu simülasyon teknolojisi sayesinde hastalar her hangi bir estetik müdahaleyi öncesinde olmuş gibi görüyor ve kafasındaki soru işaretlerini gideriyor.

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Sümer, üç boyutlu simülasyon teknolojisi ile müdahale sonrasında, hastanın nasıl görüneceği yüzde benzerlikle üç boyutlu olarak görülebildiğini söyledi. Oldukça mobil ve pratik olan yöntemle, hastanın müdahale edilecek olan bölgesi, tablet üzerine yerleştirilen bir sensör ile 360 derece tarandığını söyleyen Op. Dr. Sümer, "Bu işlem yarım dakika sürüyor. Sonrasında görüntü özel bir yazılım olan programa yükleniyor. Yazılım, bize en doğru alternatifleri sunuyor. Hasta ile birlikte buna karar veriyoruz. Sonrasında hasta VR (Sanal gerçeklik) gözlük takarak aynaya bakar gibi kendi görüntüsünü üç boyutlu olarak görüyor" dedi.

Müdahale sonrası yüzde 90 benzerlik ve hasta memnuniyeti yüzde 90 sonuç verdiğinin altını çizen Sümer, "Üç boyutlu simülasyon teknolojisi 3 yıldır her alanda kullanıldığı gibi bizim alanımız olan estetik müdahalelerde ön plana çıkıyor çünkü bir ihtiyaca karşılık geliyor. Hastalar işlem öncesi olası senaryoları görmek istiyor. Hali hazırda bir kaç senedir vardı. Kullanımı oldukça basit. Bir tablete takılan kamera gibi bir sensör yardımıyla hastalar 360 derece taranıyor. Sadece yüz ve meme bölgesine çalışıyorsanız 180 derece taranıyor. Daha sonra, siz tabletinizden hasta ile yan yana iken olası senaryoları birlikte görüyorsunuz, estetik uygulanacak bölgelerde hastanın talebi doğrultusunda değişiklik yapılıyor. Birkaç tane seçenekle birlikte hastaya sunabiliyorsunuz. Bunun yararı, işlem bakımından yol gösterici oluyor. Yani örneğin meme büyütme ameliyatında nasıl bir protez kullanılacağını silikonların markasından ölçüsüne kadar en doğru seçenekleri size sunuyor” şeklinde konuştu.

Üç boyutlu simülasyonun, hastanın kaygılarını giderdiğini dile getiren Sümer, "Takdir edersiniz, estetik cerrahi hastaları bir korku ile bu ameliyatlara giriyor. Doğal olarak bu kaygı büyük ölçüde gideriliyor. Sonucu yüzde 90 oranında benzerlik veriyor. Hastada yüzde 90 memnuniyet oluşturuyor" diye konuştu.

Op. Dr. Onur Sümer, üç boyutlu estetiğin; liposakşın, yağ alma, karın germe, meme büyütme veya germe, yüz germe, göz kapakları, dolgu ve botoks gibi estetiğin tüm alanlarında uygulanabildiğini de açıkladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.