Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye’de 5. ÇEMATEM Elazığ’da açıldı

Türkiye’de 5.Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Elazığ’da açıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 17:22
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 17:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Türkiye’de 5.Çocuk Ergen ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Elazığ’da açıldı.

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’nde açılan ve 18 yaş altındaki madde bağımlısı çocuklara hizmet veren ÇEMATEM’de resim, el işi, müzik, spor, ve benzeri aktiviteler yer alacağı belirtildi. İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır’daki ÇEMATEM’lerden sonra 5’incisini Elazığ’da açılan merkezin içerisinde 10 servis yatağı, 2 detoks ve 1 engelli yatağı yer alıyor. Yaklaşık 20 ile hizmet edecek olan ÇEMATEM’in açılışına Vali Murat Zorluoğlu, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ejder Açıkkapı, Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Seyrek katıldı.

Elazığ’da açılan ÇEMATEM’in Türkiye’de 5. olma özelliğini taşıdığını belirten Vali Murat Zorluoğlu,"Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele hükumetimizin öncelikli mücadele alanlarından birisidir. Ülkemiz çapında uyuşturucu eylem planı var. Bizde ilimizde madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile ilgili mücadeleye hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bütün bu mücadelelere rağmen bağımlı olan vatandaşlarımız için tedavi merkezleri oluşturuluyor. Hizmete açtığımız Elazığ ÇEMATEM’de 18 yaş altı çocuk ve gençlerimizden uyuşturucuya bağımlı hale gelenlerin tedavisi gerçekleşecek" dedi.

Elazığ’da ÇEMATEM’in 11 ay gibi kısa bir süre içerisinde yapıldığını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, "18 yaş altı çocuklarımızın madde bağımlılıklarını önlemeye yönelik olarak Elazığ ÇAMATEM önemli bir hizmete gerçekleştirmiş olacak. ÇEMATEM’de, çocuklarımız madde bağımlılığından uzaklaşırken ayrıca sosyal imkanlarla da tanışma fırsatı bulacak" diye kaydetti.

ÇEMATEM ’in Elazığ’da açıldığını dile getiren Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Adnan Seyrek,Elazığ’da açılan ÇEMATEM’in yaklaşık 20 ile hizmet vereceğini söyledi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek Elazığ’da ÇEMATEM’i hizmete açtı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.