Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye Hastanesinde Ayak Terlemesine Kapalı Ameliyat

Kişinin özel hayatını olumsuz yönde etkileyen el ve ayak terlemesine yönelik cerrahi müdahaleler, günümüzde uygulanmaya başlandı. Türkiye Hastanesine ayak terlemesi sorunuyla başvuran 26 yaşındaki bir bayana, Türkiye Hastanesinde yapılan...

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kişinin özel hayatını olumsuz yönde etkileyen el ve ayak terlemesine yönelik cerrahi müdahaleler, günümüzde uygulanmaya başlandı. Türkiye Hastanesine ayak terlemesi sorunuyla başvuran 26 yaşındaki bir bayana, Türkiye Hastanesinde yapılan operasyonla hastanın şikâyetleri sona erdi.
Türkiye’de az sayıda uygulanan bu cerrahi müdahaleyi Türkiye Hastanesinde ilk kez gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Bilal Kaan İnan, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, “Hastamız, yaptığımız operasyonun ardından hiçbir sıkıntısı olmadan ertesi gün taburcu edildi” dedi.
Ayak terlemesinde Lomber Sempatektomi’nin sadece kalp damar cerrahisi uzmanlarınca uygulanabilmekte olduğunu belirten İnan, ancak laparoskopik (kapalı) olarak uygulamanın pek sık yapılmamakta olduğunu ifade etti.
İnan, bu müdahalenin ülkemizde çok nadir uygulandığına dikkat çekerek, “Kalp damar cerrahisi bölümü olarak hastanemizde yaptığımız bu ameliyatta sadece 3 kesi ile uygulamayı başarıyla gerçekleştirdik” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.