Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Toraks Kongresinde Farkındalık Mitingi

Antalya’da Türk Toraks Derneği tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen “19. Yıllık Kongresi” kapsamında temiz havaya dikkat çekebilmek için kongre kapsamında miting gerçekleştirildi.6-10 Nisan tarihleri arasında Sueno Deluxe Otel’de...

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2016 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da Türk Toraks Derneği tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen “19. Yıllık Kongresi” kapsamında temiz havaya dikkat çekebilmek için kongre kapsamında miting gerçekleştirildi.
6-10 Nisan tarihleri arasında Sueno Deluxe Otel’de gerçekleştirilen kongrenin bu yıl ki sloganları arasında “Birlikte daha güçlüyüz” teması ve “Şiddete Hayır!” sloganları yer alıyor. Kongreye. göğüs hastalıkları alanından yaklaşık bin 500’ü aşkın hekimin katıldığı bildirildi. Kongreye yurtiçinden ve yurtdışından 400’ü aşkın konuşmacı ve oturum başkanı katılacak.
TEMİZ HAVA İÇİN MİTİNG
Basın toplantısının ardından, dernek yönetimi ve katılımcı üyeler, temiz hava solumanın insan hakkı olduğunu belirterek, miting yaptı. Katılımcılar, "Temiz hava, sağlık yaşa", "Toz yok, sağlık var", "Dumansız, tozsuz hava", "Termik var, sağlık yok" şeklinde pankart açtı. Dernek üyeleri daha sonra üzerinde “Temiz Hava Solumak İnsan Hakkıdır” yazılı büyük bir pankart açarak temiz havanın önemine dikkat çekti. Dernek üyeleri temiz havasın bir insan hakkı olduğunu vurgulamak üzere çeşitli sözlerden oluşan sloganlar attı. Miting hakkında açıklama yapan Prof. Dr. Ali Fuat Kalyoncu, farkındalık oluşturmak için böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.
SİGARA İÇMEYENLER İÇENLERDEN UZAK DURSUN
Türkiye’nin özellikle kış aylarında kirli havanın daha sık görüldüğünü aktaran Kalyoncu, “Her gün her nefes alıp verdiğimizde akciğerlerimizi bir filtre gibi düşünürsek ortamlarda bulunan her şeyi içimize çekiyoruz. Bunların bir kısmı damar sistemimizi tıkıyor. Bunlar kalp krizine ve felce yol açabiliyor. Daha temiz bir hava için hepimiz elimizden geleni yapmalıyız. Temiz hava almak herkesin hakkıdır. Sigara içmeyen kişiler sigara içenlerin yanında açık alanda da olsa kapalı alanda da olsa durmaması gerekiyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.