Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Doktordan Saç Ekiminde Telkari Yöntemi

Mardin’in dünyaca ünlü telkari işleme sanatını saç ekiminde kullanan Op. Dr. Selahattin Tulunay’ın geliştirdiği yöntem dünya çapında ilgi görüyor. Telkari sanatındaki ince gümüş ve altın işlemelerini model olarak kullanan Tulunay,...

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in dünyaca ünlü telkari işleme sanatını saç ekiminde kullanan Op. Dr. Selahattin Tulunay’ın geliştirdiği yöntem dünya çapında ilgi görüyor. Telkari sanatındaki ince gümüş ve altın işlemelerini model olarak kullanan Tulunay, ekilen saçların orjinalinden ayırt edilmediğini söyledi.
Mardin’in dünyaca ünlü telkari işleme sanatı şimdi de saç ekiminde kullanılmaya başlandı. Telkari sanatında kullanılan ince gümüş ve altın işlemelerini model olarak kullanan Op. Dr. Selahattin Tulunay’ın geliştirdiği yöntem dünya çapında ilgi görüyor. Çok özel bir teknikle ekilen saçların orijinal saçtan ayırt edilemediğini anlatan Op. Dr. Selahattin Tulunay, “Telkari sanatındaki ince işçilik yöntemini saç telleriyle uyguluyoruz. Hiç mikromotor kullanmadan sadece el işçiliği kullanarak sanat değeri yüksek, yaradılıştaki doğallık ve sıklıkta saçlar elde ettik. Manuel Punch yöntemiyle saç kökleri tek tek el ile alınmaktadır. Bu şekilde alım aynı telkari sanatındaki gibi oldukça yorucu ve uzun bir işlemdir. Ama bu yöntemle ortaya çok güzel sonuçlar çıkmaktadır. Özellikle Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere 10 ülkeden yoğun olarak hasta ziyareti almaktayız. Yaz ve kış tatilini fırsat bilen hastalar aylar önceden randevu almakta” diye konuştu.
Geleneksel Türk el işçiliği sanatlarından telkari saç ekiminde de model olarak kullanılmaya başlandı. Türkiye’nin önde gelen saç ekim uzmanlarından Op. Dr. Selahattin Tulunay, kendi geliştirdiği telkari yöntemiyle organik saç ekimi yapıyor.  Ekilecek saçların rastgele alınıp ekilmediğini, çok ince bir işçilikle sökülerek doğru yerlere ekildiğini ve saç kaybının yüzde 1’ler seviyesinde olduğunu belirten Op. Dr. Tulunay, “Fabrikasyon yöntemlerle biçimsiz şekilde ekilen saçlar çirkin bir görüntüye yol açmakta. Bazen saç ekilmese daha güzel olurdu dediğimiz vakalarla karşılaşıyoruz. Bizim yöntemimizle ekilen saçlara istediğiniz gibi şekil ve yön verebilirsiniz. O kadar doğal saçlara ulaşıyoruz ki dışarıdan gören hiç kimse saç ekimi olduğunu anlamıyor. Telkari ustalarının muazzam eserlerini saça uyguluyoruz. Bu yöntemde saçın en doğal olan haline ulaşmak için günlerce uğraştığımız oluyor. Çünkü bu yöntemle günde en fazla 2 bin 500 kök saç alınabilir. Saç alınan ve saç ekilen alan travmaya uğramadığı için 48 saat sonra hiç işlem görmemiş gibi olmaktadır. Yani saç alınıp alınmadığını bakan kişiler çıplak gözle fark edemez. Bu kadar mükemmel bir el işçiliği ile alınan saç köklerini, ekerken de aynı inceliği, aynı zarafeti ve en yüksek kalitedeki sonucu yakalamalıyız. Bunun için de sadece birkaç doktorun ve merkezin uyguladığı Lateral Slit tekniği ile kanal açma işlemi yapıyoruz. Kanal açma tekniği de zorluğu nedeniyle saç ekimcilerin pek rağbet etmediği bir tekniktir” diye konuştu.
MERDİVEN ALTI İŞLETMELER TÜRKİYE’NİN İTİBARINI ZEDELİYOR
Telkari yöntemiyle saç ektirmek için yerli ve yabancı çok sayıda hastanın merkezlerine başvurduğunu anlatan Tulunay, “Almanya, Fransa, Rusya, İran, Irak, Mısır gibi ülkelerden yoğun hastalar gelmekte. Özellikle yaz ve kış tatil sezonlarında hastalarımız tatil ile saç ekimini bir arada değerlendirmek istiyor. Bu şekilde tur şirketlerinden de sağlık turizmi alanında talepler alıyoruz. Türkiye dünya çapında sağlık turizminden en büyük payı saç ekim merkezleri aracılığıyla alacağına inanıyorum. Maalesef merdiven altı kaçak işletmeler sektörün itibarını zedeliyor. Hiçbir uzmanlığı olmayan kişiler güzellik merkezlerinde saç ekmeye başladı. Sağlık Bakanlığı’nın bu yasadışı merkezleri sıkı denetlemesi gerekir. Caydırıcı önlemler alınmazsa Türkiye’nin yüz akı bir sektör telafisi mümkün olmayacak şekilde yara alacak. Saç ekimi her önüne gelenin yapamayacağı bir uzmanlıktır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.