Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türk Cerraha Avrupa’dan Genç Bilim İnsanı Ödülü

Ülkemizde tip 2 Diyabet hastalığının cerrahi yöntemlerle tedavisini ilk kez gerçekleştiren Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Avrupa Endokrinoloji Kongresi tarafından ’Genç Bilim İnsanı’ ödülüne layık görüldü.Avrupa...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 13:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 13:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ülkemizde tip 2 Diyabet hastalığının cerrahi yöntemlerle tedavisini ilk kez gerçekleştiren Türkiye Metabolik Cerrahi Vakfı Başkanı Doç. Dr. Alper Çelik, Avrupa Endokrinoloji Kongresi tarafından ’Genç Bilim İnsanı’ ödülüne layık görüldü.
Avrupa Endokrinoloji Cemiyeti (ESE) tarafından Almanya’nın Münih kentinde bu yıl 18’incisi düzenlenen Avrupa Endokrinoloji Kongresi’nde, başarılı çalışmalara imza atan hekimlere ödül verildi. Ülkemizde tip 2 diyabet hastalığının metabolik cerrahi yöntemiyle tedavisini gerçekleştiren ilk, dünyada ise 8 doktordan biri olma unvanını kazanan Doç. Dr. Alper Çelik’e, diyabet tedavisiyle ilgili Dr. Eylem Çağıltay ile birlikte yaptıkları başarılı araştırma çalışmalarından dolayı ’Genç Bilim İnsanı’ ödülü verildi.
Doç. Dr. Alper Çelik ödülün ülkemiz adına son derece önemli olduğunun altını çizerek, "Bu ödül artık ülkemizin de bilimde söz dinleyen değil, sözü dinlenen bir ülke haline geldiğinin bir göstergesidir. Metabolik cerrahi ameliyatları üzerine ülkemizde yapılan bazı spekülasyonlara rağmen Avrupa’dan böyle bir ödülü almamız benim ve ekibimin doğru yolda ilerlediğini gösteriyor. Amacımız bundan sonraki süreçte diyabetin cerrahi tedavisi konusunda ülkemizi yol gösteren bir ülke konumuna getirmek ve orada kalmasını sağlamaktır" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.