Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tüp mide ameliyatı ile 49 kilo verdi

69 yaşındaki Alaettin Yağızoğlu, geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrasında 49 kilo verdi.Parkinson ve bel fıtığı hastası olan Alaettin Yağızoğlu, fazla kiloları sonrası sağlığını kaybetmeye başlayınca kilolarından kurtulmak için...

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
69 yaşındaki Alaettin Yağızoğlu, geçirdiği tüp mide ameliyatı sonrasında 49 kilo verdi.
Parkinson ve bel fıtığı hastası olan Alaettin Yağızoğlu, fazla kiloları sonrası sağlığını kaybetmeye başlayınca kilolarından kurtulmak için arayışa girdi. Doktorlardan aldığı tavsiye ve araştırmaları sonucunda Op. Dr. Muzaffer Al ile görüşen Yağızoğlu, Ordu’dan Samsun’daki Çiftlik Büyük Anadolu Hastanesi’ne geldi. Genel Cerrahi Uzm. Dr. Muzaffer Al’a başvuran Yağızoğlu, 15 Aralık 2015 tarihinde kapalı yöntemle tüp mide (sleeve gasterketomi) ameliyatına alındı. 3 gün sonra hastaneden ayrılan Alaettin Yağızoğlu, aradan geçen 8 ayda tam 49 kilo verdi.
Ameliyat sonrasında kendisini çok sağlıklı hissettiğini ifade eden Yağızoğlu, “Aşırı kiloluydum ve bel fıtığım vardı. Bazı doktorlar kilo vermemin bel fıtığına ve sağlığıma iyi olacağını söylediler. Ben de Ordu’dan Samsun’a tavsiye üzerine ameliyat olmaya geldim. 126 kiloyken ameliyat oldum. Ameliyat sonrası 77 kiloya kadar düştüm. Şu anda 10. kata hiç durmadan çıkabilirim. Ameliyattan sonra çok erken ayağa kalktım. Hiç zorluk çekmedim. Ameliyat olmadan önce ise 2. kata çıkarken bile iki kere dinlenmem gerekiyordu. Şimdi bu sıkıntılarımdan eser kalmadı. Gayet sağlıklı ve rahatım. Bazen kendi kendime düşünüyorum, ‘Parkinson ile eski kilolarım hala olsa ne yapardım’ diye. Allah hastanemizden, personelimizden, doktorumuzdan razı olsun. Bu ameliyatı benim eski halim gibi kilolu olanlara öneriyorum. Bazen kilolu insanları görünce param olsa da maddi imkansızlıklar yüzünden ameliyat olamayan kilolu insanlara yardımcı olabilsem diye düşünüyorum. Tüp mide ameliyatını tüm kilolu insanlara tavsiye ediyorum” dedi.
Ameliyat ve hastalık hakkında bilgi veren Uzm. Dr. Muzaffer Al ise, “Obezite, yani aşırı şişmanlık ciddi sağlık problemlerine yol açmaktadır. Artık biliyoruz ki obezlerde yüksek tansiyon, kalp damarlarında tıkanma, şeker hastalığı, karaciğer yağlanması, uyku apnesi, depresyon, hormonal bozukluklar, diz ve eklem ağrıları ve postür ve yürüme zorluğu ve bazı kanserler (özellikle meme, kolon ve yumurtalık kanseri) daha fazla görülmektedir. Maalesef diyet ve egzersizle kilo veren ve bu verdiği kiloları muhafaza edebilen obez sayısı yüzde 2, yani yüzde 98 obez diyet ve egzersizle kilo verse bile zamanla bu kiloları diyetini bozduğunda tekrar daha fazla oranda geri almaktadır. Alaettin Bey de fazla kiloları nedeni ile yürümede zorluk çeken, yatağından kalkmakta bile zorlanan bir hastamızdı. Çok defa yaptığı diyetlerle kilo verse bile zamanla bu kiloları tekrar geri aldığını bize beyan etti. Gerekli hazırlık aşamalarından sonra aşırı kilolarından dolayı kendisine kapalı yöntemle sleeve gastrektomi (mide küçültme) ameliyatı uyguladık, sağlıklı bir şekilde 3 günde taburcu ettik. Takiplerinde Alaettin Bey’in yaşamındaki olumlu değişimler beni ve ekibimi de mutlu etmekte. Bu ameliyatların en önemli avantajı da ameliyatların uzun zamandır kapalı yöntemle güvenli olarak gerçekleştirilmesidir. Bu hasta konforu açısından önemli, vurgulanması gereken bir durumdur” diye konuştu.
49 kilo veren Alaettin Yağızoğlu, şimdilerde kilolu halini gösteren fotoğraflara bakmak bile istemediğini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.