Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Trakya Üniversitesi Araştırma Hastanesine 50 hemşire alınacak

Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, 2017 yılı içerisinde toplam 91 hemşire ve diğer personelin hizmete alındığını, 2018 yılı için 50 hemşirenin daha alımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2017 18:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2017 18:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, 2017 yılı içerisinde toplam 91 hemşire ve diğer personelin hizmete alındığını, 2018 yılı için 50 hemşirenin daha alımının gerçekleştirileceğini söyledi.

Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, Başhekimlikte düzenlediği basın toplantısı ile 2017 yılı içerisinde gerçekleştirilen faaliyetler ve hizmete alınan yeni birimler hakkında bilgi verdi.

Başhekim Taş, üniversite hastanesi içerisinde yemekhaneden, mutfağa, çamaşırhaneden, koridor zeminlerine, öğretim üyeleri odalarına ve birçok blokta bakım ve yenileme çalışmalarını tamamladıklarını ve gelecek yıl içerisinde diğer bölümlerde de tadilatların tamamlanacağını söyledi.

50 hemşire daha istihdam edilecek

10’ar yataklı olmak üzere 3 adet toplam 30 yataklı yoğun bakım ünitesi ve 20 yataklı yeni doğan ünitesi inşaat çalışmalarının bir yıl içerisinde tamamlanmasını hedeflediklerini dile getiren Başhekim Taş, 2017 yılında alımı yapılan hemşire sayısına ilaveten 2018 yılı içerisinde 50 hemşireye daha üniversite hastanesi bünyesinde istihdam etmeyi planladıklarını belirtti.

“Ciddi bir doluluk oranımız var”

Trakya Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdullah Taş, hastanenin bin yataklı bir hastane olduğunu hatırlatarak, “Tadilatta olmamız sebebiyle şu anda aktif olarak kullandığımız yatak 800 civarında. Bu da yaklaşık yüzde 75 doluluk oranıyla giden bir hastane kapasitemiz var. Üniversite hastanesi için bu makul bir seviye. Çünkü bazı hastalarımız ağır olduğu için yanlarına kimseyi yatırmamaya çalışıyoruz. Bu bizim hasta sayımızı öz gibi gösteriyor ama ciddi bir doluluk oranımız var” dedi.

“Yurt dışından yılda 800 hastaya sağlık hizmeti sunuyoruz”

Taş, yurt dışından ve özellikle Balkanlar’dan ciddi rakamlarda hasta kabul ettiklerini belirterek, “Yurt dışında gelen hasta sayılarımızda bir artış var. 2016 yılında 250 hasta başvurusu olmuştu. Bu yıl ise 2017 sonuna kadar olan rakamlarda 537 hasta başvurusu olmuş. Tabi bu rakam kişinin gelme sayısı. Hastalarımız birden fazlada geldiği için 700’lü 800’lü rakamlara çıkıyor, yurt dışı hasta sayımız. Günden güne artan kaliteli sağlık hizmeti sunmamız sayesinde bu sayıların daha da artacağını düşünüyoruz. Özellik Balkanlar’dan gelen hastalarımız da var. Onlara da sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Her geçen yıl artan sayıda hastamız geliyor. Özellikle Balkanlar’dan ve daha farklı bölgelerden de hastalarımız gelebiliyor. Türkiye’nin her yerinden hastalarımız geliyor. Kaliteli, çağdaş, bilimsel bir sağlık hizmeti sunmaya çalışıyoruz” dedi.

“50 hemşire daha istihdam edeceğiz”

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na da Trakya Üniversitesi Hastanesi’ne desteklerinden dolayı teşekkürlerini ileten Başhekim Taş, “Biz tabi ki eski bakanımız sayın Dr. Mehmet Müezzinoğlu’na teşekkür ediyoruz. Bizlere olabildiğince destek oldu, halen de oluyor. Çalışma bakanlığı döneminde de olmuştu. Kendisine teşekkürlerimizi eksik etmek istemiyoruz. 2017 yılı içerisinde hizmete alınan 91 personelin bize kazandırılmasında da emekleri oldu. 30 yataklı yoğun bakım ünitemiz ve 20 yataklı da yeni doğan ünitemiz olacak. Bu bölümlerimizde hemşire ihtiyaçlarımız olacak. Onun içinde 2018 yılı için yine taleplerimiz olacak. Biz bakanlıklardan taleplerimizi ilettik yazdık, destek için de yine sayın rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu gerekli görüşmeleri yapacaktır. Tabi ki ihtiyaç arttıkça mevcut personelimizin yetişmesi mümkün değil. Standart bin yataklı yere bin hemşiredir. Yani bunun ideali budur, ideal sayı budur. Ama bizim açımızdan bir 50 hemşire talebimiz oldu 2018 yılı için. 50 hemşire daha olduğunda biz bu işlerimizi rahatlıkla yapacağız diye düşünüyoruz” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.