Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tokat’ta “Üç Beyazla” Mücadele

Tokat’ın Niksar ilçesinde “Üç Beyazla” mücadele çalışması başlatıldı.Niksar Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilçede esnafları ziyaret ederek “Üç beyaz” şeker, un ve tuzun zararları hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tokat’ta “Üç Beyazla” Mücadele
Tokat’ın Niksar ilçesinde “Üç Beyazla” mücadele çalışması başlatıldı.
Niksar Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ilçede esnafları ziyaret ederek “Üç beyaz” şeker, un ve tuzun zararları hakkında bilgilendirmeler yaparak vatandaşların şeker ve tansiyon ölçümlerini yapıyor.
Proje ve yapılan çalışma hakkında bilgiler veren Niksar Nizameddin Yağıbasan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Şerifler halkı bilgilendirmek için sahaya indiklerini belirterek “Milli Eğitim Bakanlığımızın yapmış olduğu eğitimci yenilikçilik ödülleri kapsamında bizde böyle bir proje başlattık. Üç beyazın (şeker, tuz ve un) zararları hakkında bir projemiz var, bu proje kapsamında halkımızı bilinçlendirmek amacıyla çalışmalar yapıyoruz. Niksar’da ilk defa böyle bir uygulamaya başladık ve ilk defa olarak halka yönelik bir çalışmamız var. Bu vesile ile hem halkımızı bilgilendiriyoruz hemde bilinçlendiriyoruz. Bu yönde ilk önce resmi kurumlarımızdan çalışmalarımızı başladık, şimdide cadde üzerinde esnaflarımızı ziyaret ederek kendilerini bilgilendiriyoruz. Bilgilendirmenin yanında yine okulumuz öğrencileri tarafından vatandaşlarımızın tansiyon ve şeker ölçümleri yapılarak sağlıklı yaşamaları konusunda kendilerini uyarıyoruz” dedi.
Öğrenciler vatandaşların yanı sıra, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan ve İlçe Emniyet Müdürü Zeki Akyol’u da makamlarında ziyaret ederek “şeker, tuz ve un” üç beyazın zararları hakkında bilgiler verip tansiyon ve şeker ölçümü yaptılar.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan sağlığın önemine vurgu yaparak “Öncelikle böyle bir çalışmayı başlattıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir proje özellikle toplumumuzun her konuda bilinçlendirilmeye ihtiyacı var ama sağlık konusu belkide Türk milletinin en çok ihmal ettiği konulardan bir tanesi. Aman bize bir şey olmaz şeklinde koruyucu bir mantığımız var, o yüzden kardeşlerime teşekkür ediyorum bu toplumsal bir sorumluluktur. Çağımızın hastalıklarını tetikleyen üç beyaz diye adlandırılan un, tuz ve şekerdir. Bu konuda tüm halkımız dikkat etmesi gerekmektedir. Ülkemizde un, tuz ve şeker kullanımı çok yüksek durumdadır. Arkadaşlar okullarında bu işin eğitimini alıyorlar ve bunu da kamuoyu ile paylaşmak çok güzel ve kutsal bir görev. Niksar halkının bu konuda kardeşlerimizin yapmış olduğu bu etkinlikten faydalanmalarını arzuluyorum. Tüm halkımızı bu konuda tekraren uyarıyor, sağlıklı günler diliyorum” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.