Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terzioğlu “İnsülin pompası mağduriyetleri giderilmelidir”

Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, Tip-1 ve Tip-2 diyabet hastalarının kullandığı insülin pompası kaynaklı mağduriyet yaşadıklarını ve mağduriyetin giderilmesini istedi.Zonguldak Diyabetliler...

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2018 15:02
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2018 15:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terzioğlu “İnsülin pompası mağduriyetleri giderilmelidir”

Zonguldak Diyabet, Diyaliz ve Kronik Hastalar Derneği Genel Başkanı Çetin Terzioğlu, Tip-1 ve Tip-2 diyabet hastalarının kullandığı insülin pompası kaynaklı mağduriyet yaşadıklarını ve mağduriyetin giderilmesini istedi.

Zonguldak Diyabetliler Derneği Başkanı Çetin Terzioğlu, Tip-1 ve Tip-2 diyabet hastalarının kullandığı insülin pompasında çıkan yüksek maliyet nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını söyledi. Terzioğlu İnsülin pompası kullanmak isteyen ve maddi sıkıntı yaşayan hastaların kullanamadığı için bu konuda devletten yardım isteyerek İnsülin pompasının 3 aylık giderinin en azından belirli bir kısmını karşılanması için destek istedi. Terzioğlu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

“Son zamanlarda sağlık bakanlığımızın açıklamasına göre hastanemizde Tip-1 ve Tip-2 diyabet insülin pompası kullanmasını mümkün olduğu açıklandı. Bu açıklandıktan sonra hastalarımızda ki sıkıntı şuradan kaynaklanıyor. İnsülin pompasının değerleri 5 bin 500 ile 6 bin TL arasındadır, yalnız devletimiz bunun 3 bin 500 lirasını karşılıyor. Geri kalan parayı hastanın kendisi ödemesi gerekiyor. Ve bunu ödedikten sonra da olay bitmiyor, çünkü insülin pompası kullananlar çok farklı olduğu için vücuda enjekte için ürettiği için bunların üç ayda bir ayriyeten 180 ile 220 TL arasında bir giderler oluyor. İnsülin pompasının bakımları her üç ayda bir yapılmak zorunda. Her üç ayda bir 180 ile 220 lira arasında ödenmek zorunda. Bu zorunlu giderleri üç ayda bir karşılayamayan mağdur hastalarımız var, maddi imkansızlık nedeniyle pompasından faydalanamayan hastalarımız var. Bunların faydalanabilmesi için bizim devletimizden bakanlığımızdan en azından üç ayda bir bakım giderlerini karşılanmasına destek olursa, diyabet hastalarımızın tamamı bunlardan faydalanmış olur. İnsülin pompasına ihtiyacı olan herkesin faydalanmasını Tabii ki öneriyoruz. İnsülin pompası sağlık için gerçekten çok önemli, çünkü günde üç kere dört kere insülin olan hastamızın insülin pompası taktığımda iğne olmaktan kurtuluyor ve takmış olduğu cihaz vücudun gerekli gördüğü insülini vücuda kendisi enjekte ediyor. Onun için de iğne olmaktan hastamız kurtuluyor. Tabii ki insülin pompası hastanelerimizde doktorlarımızın kontrolünden yapılan tetkikler sonucunda takılıyor. Tabii ki insülin pompası kullanmasını bir öneriyoruz ama maddi sıkıntı olan hastalarımız kullanamadığı için bu konuda devletimizden insülin pompasının 3 aylık giderinin en azından belirli bir kısmını karşılanması için destek bekliyoruz. Devletimize bize bu imkanı sağlayacağından şüphemiz yoktur."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.