Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terörün Çirkin Yüzünü Gösteren Görüntülerden Çocuklarınızı Koruyun

Özel Ümit Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, terör olaylarındaki kanlı görüntülerin sosyal medya üzerinde yayınlanmasının çocuklarda olumsuz etki oluşturduğunu söyledi.Son zamanlarda artan terör olayları sonrasında...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 10:36
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 10:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terörün Çirkin Yüzünü Gösteren Görüntülerden Çocuklarınızı Koruyun
Özel Ümit Hastanesi’nden Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, terör olaylarındaki kanlı görüntülerin sosyal medya üzerinde yayınlanmasının çocuklarda olumsuz etki oluşturduğunu söyledi.
Son zamanlarda artan terör olayları sonrasında sosyal medya üzerinde de bir çok fotoğraf paylaşılıyor. Parçalanmış cesetlerin fotoğraflarını gören çocuklar ise bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Özelikle sosyal medya üzerinden hızla yayılan bu fotoğraflar anne ve babalarında kaygılarını arttırıyor. Konuyla ilgili konuşan Uzman Psikolog Aslı Sarıkardaşoğlu, yayın ahlakı ve insani vicdanımızla vatandaşların çocukların etkileneceği fotoğrafları paylaşmamaları gerektiğini ifade etti.
Türk Psikologlar Derneği’nin çocukların etkilenmemesi için bilgilendirme çalışmaları yaptığını da dile getiren Sarıkardaşoğlu, “Sosyal medyada bu tür paylaşımlar çok yaygın. Belki burada sosyal medya araçlarının, çocukların bu tip görüntülere kolaylıkla ulaşamaması için bir izin, kilit ya da buzlama sistemi getirmeler faydalı olabilir. Anne babalara burada düşen görev ise, mümkün olduğunca bu süreçlerde çocuklarını farklı ve olumsuz duygu ve davranış geliştirebilme ihtimaline karşı daha yakından gözlemeleri, olumsuz içerikli site ve görüntülerde vakit geçirmemeleri yönünde dikkatli olmaları, ayrıca olaylar hakkında bilgilendirici konuşmalar yapmaları faydalı olacaktır. Çünkü çocuklarımızda beklenmeyen olumsuz etkiler ve sorunlar oluşabilir. Yetişkinler bile oldukça fazla etkilenebiliyorlar. O yüzden bizim ricamız, sorumlu davranarak çocuklarımızı korumak adına mümkün olduğunca yayın organlarından bunları yayınlamamaları. Hem hayatını kaybetmişlere bir saygı adına hem de geride kalanların psikolojik sağlığını korumak adına” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.