Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’a Bin 208 Bisiklet

Sağlık Bakanlığı tarafından, çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması için Tekirdağ’da bin 208 bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.Sağlık Bakanlığı tarafından, fiziksel aktiviteyi teşvik projesi kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:43
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 13:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sağlık Bakanlığı tarafından, çocuk ve gençlere fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması için Tekirdağ’da bin 208 bisiklet dağıtımı gerçekleştirildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından, fiziksel aktiviteyi teşvik projesi kapsamında ülke genelinde çocuk ve gençlere 4 yıl içinde bir milyon adet bisiklet dağıtımı kapsamında Tekirdağ’da bin 208 bisiklet dağıtıldı.
Bisiklet dağıtım törenine, Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram Zengin’in yanı sıra birçok yetkili ve öğrenci katıldı.
“ÜLKENİN YÜZDE 72’Sİ DÜZENLİ OLARAK FİZİKSEL AKTİVİTE YAPMAMAKTADIR”
Bisiklet dağıtım töreninde konuşan Dr. Hacı Bayram Zengin, Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programının yürütüldüğünü ifade ederek, hareketsiz yaşamın modern halk toplumları için en önemli halk sağlığı problemlerinden biri olduğunu belirtti. Zengin, “2010 yılında ülkede yapılan beslenme ve sağlık araştırmasına göre ülkenin yüzde 72’si düzenli olarak fiziksel aktivite yapmamaktadır. Aynı zamanda 6-18 yaş grubu içerisinde olan bireylerimizin yüzde 22’si obeziteyle karşı karşıyadır. Sağlık Bakanlığı’nın inaktiviteyle mücadele kapsamında uygulamakta olduğu faaliyetlere ek olarak bisiklet kullanmaya yaygınlaştırmak için projeleri hayata geçirmektedir. İlimizde tüm ilçelerimizde toplamda 975 bisiklet dağıtımı yapılmış, bugün ve dün olmak üzere bin 208 adet bisiklet dağıtımı yapılmıştır” dedi.
“BÜTÜN ALANLARDA KENDİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN BİSİKLET SÜRER GİBİ DAVRANMALIYIZ”
Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu ise, “Geçen yıldan beri bisiklet dağıtımları gerçekleştirilmektedir. Sağlıklı yaşam için gerekli olan araç ve gereç bize ne kadar çok temin edilirse imkanlarımız da o kadar da artar. Bu sadece bisikletle, araçla gereçle olmuyor. Kişi sağlığını en iyi koruyabilendir, bünyesine vücuduna en uygun ne varsa onu yapmak zorundadır. Bisikletin başka bir özelliği de var tabi, ben hayatı bisiklet sürmeye benzetiyorum. Bütün ömür boyu bisiklet sürer gibiyiz, durursak düşeriz. Onun için sadece bunu sportif etkinlik olarak değil, bütün alanlarda kendimizi geliştirmek için bisiklet sürer gibi davranmalıyız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.