Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağ’a 4 Adet Sağlıklı Yaşam Aracı Teslim Edildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye geneline dağıtılan 150 Sağlıklı Yaşam Aracı’nın 4’ü Tekirdağ’a teslim edildi.Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılan Sağlıklı Yaşam Aracı’nın 4’ü...

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2016 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2016 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağ’a 4 Adet Sağlıklı Yaşam Aracı Teslim Edildi
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye geneline dağıtılan 150 Sağlıklı Yaşam Aracı’nın 4’ü Tekirdağ’a teslim edildi.
Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye’nin dört bir yanına dağıtılan Sağlıklı Yaşam Aracı’nın 4’ü Tekirdağ’a törenle teslim edildi. Sağlıklı Yaşam Araçları’nın teslim törenine Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ve Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram’ın yanı sıra yetkililer katıldı. Araçlar, Tekirdağ ve ilçelerinde vatandaşlara hizmet verecek.
"VATANDAŞLARIMIZ BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ"
Sağlıklı Yaşam Araçları’nın tesliminin ardından konuşan Halk Sağlığı Müdürü Hacı Bayram, söze Kanuni Sultan Süleyman’ın sağlığın önemini anlatan bir sözüyle başlayarak, "Kanuni’nin dediği gibi ’halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi olmaya devlet, cihanda bir nefes sıhhat gibi.’ Sıhhatli olan vatandaşlarımızın bizim için çok kıymetli olduğunu biliyoruz. Ana hedef kitlemiz, malumunuz öğrencilerimiz,. Biz bu araçlarımızla, okullarımızda, üniversitemizde, lise ve ortaokullarda çocuklarımıza, nasıl sağlıklı kalacakları konusunda gayret göstereceğiz. Biz bu araçlarla sadece çocuklarımıza değil, Tekirdağ’ımızın her bölgesinde vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Araçlarımızın içerisinde, bir video kamera sistemimiz var. Video sistemimizle, konuyla ilgili dönem içerisinde, her türlü kampanyamızı, vatandaşlarımıza daha duyarlı bir şekilde anlatacağız. Aracın kenarında bulunan ekranda, vatandaşlarımızın temel bilgilerini alabilecekleri temel modülümüz var. Bir de aracımızda, mutfağımız var. Bu mutfakta, vatandaşlarımıza çeşitli ikramlarımız olacak" dedi.
Sağlıklı Yaşam Aracı’nın işlevleri hakkında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ise, "Buradaki amacımız, halkımıza nelerin sağlıklı beslenme, nelerin sağlıklı yaşam ve bilimsel olarak ispatlanmış, vücudumuza, sağlık sistemimize zarar vermeyecek, sağlığımızı bilinçli olarak koruyacak, hareketlerimiz anlatılacak. Bunun yanında, Sağlık Bakanlığımızın kurumlarının da zaman zaman, mevsimsel olarak kampanyaları vatandaşlarımıza anlatılacak. Bu araçlar, devamlı ilimiz ve ilçeleri de dahil olmak üzere gezecek devamlı bir etkinlik içerisinde olacak" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.