Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tedavisi İçin 3 Uçakla 5 Bin 215 Km Yol Kat Edip Antalya’ya Geldi

Kırgızistan’da yaşayan Gülbahor Ahmedjanova, doğuştan kalça çıkığı ve kireçlenmeye bağlı rahatsızlığına 3 uçakla 5 bin 215 kilometre yol geldiği Antalya’da çare buldu.Kırgızistan’da yaşayan 39 yaşındaki Gülbahor Ahmedjanova,...

Haber Giriş Tarihi: 23.03.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 23.03.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tedavisi İçin 3 Uçakla 5 Bin 215 Km Yol Kat Edip Antalya’ya Geldi
Kırgızistan’da yaşayan Gülbahor Ahmedjanova, doğuştan kalça çıkığı ve kireçlenmeye bağlı rahatsızlığına 3 uçakla 5 bin 215 kilometre yol geldiği Antalya’da çare buldu.
Kırgızistan’da yaşayan 39 yaşındaki Gülbahor Ahmedjanova, uzun süredir sağ bacağında devam eden ağrı ve aksama nedeniyle rahatsızlık duymaya başlayınca tedavi olmaya karar verdi. Kırgızistan’da gittiği hastanelerden geçici tedaviler gören Kırgız kadın, çareyi yurt dışında bir hastanede aradı. Remed Assistance firması aracılığıyla tedavisinin Türkiye’de mümkün olduğu bilgisi verilen Ahmedjanova’ya bir umut doğdu. Kırgızistan’daki evinden alınarak önce uçakla Bişkek’e, Bişkek’ten İstanbul’a, ardından da İstanbul’dan Antalya’ya 3 uçakla aktarma yaparak 5 bin 215 kilometre yol kat eden Ahmedjanova, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.
ÇİMENTOSUZ PROTEZ KALÇA
Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Ercüment Arslan ve ekibi tarafından Ahmedjanova’ya yapılan tetkiklerde doğuştan sağ kalçasında çıkık olduğu ve buna bağlı kireçlenme meydana geldiği tespit edildi. Ameliyata alınan Ahmedjanova’ya 1 buçuk saatte çimentosuz total kalça protezi takıldı.
Operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Arslan, protezin ömrünün çok uzun olduğu vurgusu yaparak, "20 yıllık bir ağrıyla Kırgızistan’dan Türkiye’ye tedaviye geldi. Bacakta aksama hayatını kısıtlar bir hale gelmiş durumdaydı. Çimentosuz total kalça protezi ameliyatı yaptık. 1 ay kadar bacağının üstüne basmayacak ve sonra normal hayatına kaldığı yerden devam edecek. Protez ile kemik arasında çimento yok sadece girinti ve çıkıntılar var. Kemik burada bütünleşip entegre olacak. 20-30 yıl ömürlü protezler var şu anda tedavi gayet olumlu sonuçlar veriyor" diye konuştu.
"TÜRKİYE’YE 3 UÇAKLA GELDİM, BUNDAN SONRA DA GELECEĞİM"
Hastanede tedavisi devam eden Gülbahor Ahmedjanova, Türkiye’ye daha önce hiç gelmediğini ancak bundan sonra geleceğini söyledi. Eşinin, sağlığı için Türkiye’ye gelmesinde çok desteğinin olduğunu belirten Ahmedjanova şöyle konuştu:
"Bazı yakınlarım ’Türkiye’ye neden gidiyorsun? Burada tedavi ol’ dedi. Ancak eşim sağlığım için gitmem gerektiğini söyledi. Türkiye’ye 3 uçakla geldik. İyileşince bir anca önce evime dönmek istiyorum. Daha önce Türkiye’ye gelmemiştim bundan sonra gelmeyi düşünüyorum"
Gülbahor Ahmedjanova’nın tedavisinde ulaşım ve sağlık hizmetlerini yakından takip eden Remed Assistance Pazarlama Direktörü İlimşan Feyzullah ise hastaların yurt dışında evinden alınıp tedavi olacakları merkeze kadar götürdüklerini ve tedavi ettirdiklerini söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.