Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tatile çıkacak anne adayları bu önerilere kulak verin

Yaz aylarında hamile kadınların en sık merak ettiği, “Tatil yapmak, seyahate çıkmak sakıncalı mı ve nasıl beslenilmeli” sorularına Özel Ümit Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Seda Deniz Işıklar açıklık getirdi.Özel...

Haber Giriş Tarihi: 31.08.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 31.08.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tatile çıkacak anne adayları bu önerilere kulak verin
Yaz aylarında hamile kadınların en sık merak ettiği, “Tatil yapmak, seyahate çıkmak sakıncalı mı ve nasıl beslenilmeli” sorularına Özel Ümit Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Seda Deniz Işıklar açıklık getirdi.
Özel Ümit Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Seda Deniz Işıklar, gebelik döneminde tatile çıkmak, seyahat etmek ve beslenme konularında merak edilenler hakkında bilgi verdi. Ciddi bir şikayeti ve riskli bir durumu olmayan her hamileye ruhsal ve fiziksel olarak kendilerini daha iyi hissetmeleri açısından tatile çıkmasını önerdiklerini belirten Dr Deniz Işıklar, gebelik döneminde seyahatin bir sakıncasının olmadığını, ancak hamilelerin uzun süre hareketsiz kalmalarıyla birlikte kan dolaşımın yavaşlamasının kendilerini rahatsız hissetmelerine neden olabileceğini, bu nedenle de seyahat sırasında sık aralıklarla dinlenmelerini, mola vermelerini ve hareket etmekten kaçınmamalarını önerdi. Uzun seyahatlerde en konforlu ulaşım aracının uçak olduğunu bunun da hamilelerde bir risk oluşturmadığını ifade eden Işıklar, “Yine de seyahate çıkacak olan her hamile öncesinde doktoruna giderek bir kontrolden geçmeli” dedi.
Hijyen önemli
Seyahate ve tatile çıkacak olan hamilelerin gidecekleri yerde olası bir durum karşısında ulaşabilecekleri bir sağlık kuruluşu olmasına dikkat etmeleri gerektiğini, seyahatleri süresince sıvı alımına özen göstermeleri gerektiğini ifade eden Işıklar, hamilelerde yüzmenin faydalı olduğunu, özellikle de 20 dakikalık yüzmenin kadını rahatlatacağını kaydetti. Tatilde hijyene dikkat etmenin anne ve bebek sağlığı açısından son derece önemli olduğunu vurgulayan Işıklar şu önerilerde bulundu:
“Özellikle de havuz yerine biz denizin tercih edilmesini, deniz suyunun havuzdan daha hijyen olduğunu söylemek isterim. Yüzdükten sonra anne adayı ıslak mayo ile kalmamalı. Mayosunu değiştirmeli ve kurulanmalıdır. Bu enfeksiyona karşı önemli bir korunmadır. Güneşlenme konusunda ise, yüksek faktörlü koruyucu krem kullanmakla birlikte gölgede güneşlenmeye dikkat edilmesi gerekiyor.”
BU BESİNLERE DİKKAT
Beslenme konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Işıklar konuya şu şekilde açıklık getirdi:
“Yaz dönemlerinde ishal vakaları artış gösterdiği için hamilelerimiz beslenmelerine her zamankinden daha fazla özen göstermeli. Besin olarak her zaman taze ve hijyenik besinler tercih edilmeli. Suyu çok içmek atlanmaması gerekilen bir husus. Öğünleri sıklaştırmak, hamilelik öncesinde yenilen öğün miktarından daha az ama daha sık aralıklarla öğün alımı önemli. Konserve, hazır gıdalar, fast food tarzı besinlerin yanı sıra, gazlı ve asitli içecekler, sigara, alkol uzak durulmalı. Günde iki fincan çay ya da bir fincan Türk kahvesi içilebilir. Süt ve süt ürünleri, taze yeşil yapraklı besinler, et yumurta düzenli tüketilmeli eksik edilmemeli. Özellikle de balık tüketimine önem verilmeli. Haftada en az bir defa muhakkak balık yemek her açıdan oldukça faydalı. İlk 3 aylık dönemde ceviz badem gibi besinler tüketilmeli. Öğün atlamaktan kaçınılmalı. Bir de gebeler ve doğum yeni doğum yapan kadınlar için en önemli faktör dinlenmektir. İyi ve kaliteli alınan bir uygun dinlenen bir vücut kadını zinde tutan en önemli faktördür.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.