Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sürekli erteleme bir hastalıkmış

Liderlik okulu kurucusu ve kişisel gelişim mentoru Erkut Ergenç, erteleme hastalığının zaman yönetimini olumsuz etkilediğini belirterek, bu rahatsızlıkla baş etmenin yollarını anlattı.Ertele sorunu günümüzde giderek yaygınlaşırken, uzmanlar...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 10:46
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 10:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Liderlik okulu kurucusu ve kişisel gelişim mentoru Erkut Ergenç, erteleme hastalığının zaman yönetimini olumsuz etkilediğini belirterek, bu rahatsızlıkla baş etmenin yollarını anlattı.
Ertele sorunu günümüzde giderek yaygınlaşırken, uzmanlar bu hastalıkla ilgili yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Liderlik okulu kurucusu ve kişisel gelişim mentoru Erkut Ergenç, erteleme hastalığının klinik bir vaka olmadığına dikkat çekerek, öncelikli bir sorun olduğuna vurgu yaptı. Zaman zaman mühim konuların bile ertelendiğini ifade eden Ergenç, "Erteleme bir kişisel disiplin sorunu olarak ifade edilse de aslında bir öncelik sorunudur. Kişi bir şeyi erteliyorsa önemli önemsiz, acil ya da değil, onu öncelikli olarak görmediği için erteler. Öncelik vermeme durumu önemsememe gibi algılanmamalıdır. Aksine çok mühim bir konu da ertelenebilmektedir. Bunun en büyük nedeni kişilerin mükemmeliyetçi olmaları ve ben bu işi daha sonra daha iyi şekilde yaparım şeklindeki düşünceleridir" dedi.
Ergenç, erteleme hastalığından kurtulmanın 6 yolunu şu şekilde açıkladı:
"Ben bu işi ileride daha iyi yaparım diye düşünmeye başladıysanız muhtemelen o işi ileride daha kötü ve hatta hiç yapamayacağınız anlamına gelir. Unutmayın ’mükemmel’, ’iyinin’ en büyük düşmanıdır. Bazen kötü olması hiç olmamasından iyidir. Bu konuda verebileceğim en ilginç öneri bu olmalı. Eğer bir işi ertelemeye karar verdiyseniz o işi hemen yapın. Çünkü bu anda büyük düşman yüzünü göstermiştir. Hemen yok edin. Erteleme kararı çoğu zaman başka bir teklifin gelmesi nedeniyle oluşur. Ne kadar çok teklife ’evet’ derseniz o kadar çok işi ertelersiniz. Hatta çoğu zaman evet dediğiniz yeni işleri de yine bu huy nedeniyle ertelersiniz. Bu nedenle ’hayır’ demeyi öğrenin. Ertelenen şeylerin çoğu yapılacaklar listesinde yer alır. Dolayısıyla bir yapılacaklar listesi tutmak bu anlamda fayda sağlamayabilir. Bu nedenle size önerim bir yapılmayacaklar listesi tutup, buna uymanızdır. Yapılmayacakları yapmayın. İşleri parçalara bölün ve küçük küçük yapmaya başlayın. Örneğin odanızı toplamayı erteliyorsanız, işe önce çekmecenizi toparlayarak başlayın. Ekmeği yemenin kolay yolu onu dilimlere ayırmaktır. Ertelemeyi engellemenin en önemli unsurlardan biri de odaklanmadır. Birden fazla işle meşgul olmak ertelemeyi tetikler. İşleri aynı anda bitirmek zor olması nedeniyle mutlaka diğeri ertelenecektir."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.